ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διπλό φονικό: Στις 9 Σεπτεμβρίου οι τελευταίοι μάρτυρες

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε την ποινή δύο διαδοχικών ισοβίων στον 33χρονο Λοΐζο Τζιωνή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τους δύο τελευταίους της μάρτυρες κατηγορίας αναμένεται να καλέσει στις 9 Σεπτεμβρίου η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, που διαπράχθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, στον Στρόβολο.

Πρόκειται για τον Ψυχίατρο Λάμπρο Σαμαρτζή, ο οποίος θα προβεί σε ανάλυση της επίδρασης διαφόρων ψυχοτρόπων ουσιών, καθώς επίσης τον ανακριτή του ΤΑΕ, Κούμεττο Κούμεττου.

Κατά τη δικάσιμο, η οποία συνεχίζεται με μοναδικό πλέον κατηγορούμενο, τον Μάριο Χατζηξενοφώντος, κατηγορούσα Αρχή και υπεράσπιση δήλωσαν πως η εξέταση και αντεξέταση των δύο τελευταίων μαρτύρων κατηγορίας θα είναι σύντομες και δεν θα διαρκέσουν πέραν των δύο ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε την ποινή δύο διαδοχικών ισοβίων στον 33χρονο Λοΐζο Τζιωνή, καθώς και την άμεση ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, χωρίς αναστολή, στον Λευτέρη Σολωμού.

Σήμερα, ολοκληρώθηκε η αντεξέταση της πρώην συμβίας του Λοΐζου Τζιωνή και μάρτυρος κατηγορίας Σάρας Σιάμς από τον συνήγορο υπεράσπισης του Μάριου Χατζηξενοφώντος, Μάριο Γεωργίου. Σημειώνεται, ότι η Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε από κοινού, με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

«Η μαρτυρία σου για το Μάριο χρωματίζεται από το αίσθημα του μίσους και της μοχθηρίας», υπέβαλε η υπεράσπιση στη Σάρα

Ο δικηγόρος του Μάριου Χατζηξενοφώντος υπέβαλε στη Σάρα Σιάμς πως η μαρτυρία της για τον πελάτη του χρωματίζεται από το αίσθημα του «μίσους και της μοχθηρίας», σημειώνοντας ότι η μαρτυρία της επηρεάζεται από την προσδοκία της να πέτυχει η έφεση που καταχώρισε στο Ανώτατο κατά του ύψους της ποινής που της επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο.

Όπως είπε ο κ. Γεωργίου «έχω την εντύπωση ότι τρέφεις αισθήματα μίσους και κακίας για τον Μάριο», με τη Σάρα Σιάμς να διαφωνεί λέγοντας ότι δεν τρέφει τέτοια αισθήματα για τον κατηγορούμενο, αφού όλες και όλες τέσσερις φορές τον είδε.

Στο επίκεντρο της αντεξέτασης του κ. Γεωργίου βρέθηκε η συνάντηση των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση το βράδυ πριν από τον φόνο και η χρήση ναρκωτικών που είχαν κάνει.

Η υπεράσπιση του Χατζηξενοφώντος υπέβαλε στη μάρτυρα ότι από τις απαντήσεις της συμπεραίνει πως είναι μπερδεμένη και ότι έχει κενά μνήμης, υποστηρίζοντας ότι αυτό συμβαίνει λόγω της χρήσης των ναρκωτικών που έκανε εκείνο το βράδυ και συγκεκριμένα της κοκαΐνης.

Η Σάρα Σιάμς υποστήριξε στο δικαστήριο ότι το βράδυ πριν τη δολοφονία τους ζεύγους τόσο η ίδια, όσο και ο Λευτέρης Σολώμου είχαν κάνει χρήση κάνναβης και όχι κοκαΐνης. Αντίθετα, είπε, αυτοί που έκαναν χρήση κοκαΐνης ήταν ο Λοΐζος Τζιωνής και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος. Ο Μάριος δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειας του από τον Τζιωνή, είπε ο Μ. Γεωργίου

Σε σχέση με την συμπεριφορά του Τζιωνή απέναντί της, η μάρτυρας επανέλαβε και σήμερα ότι φοβόταν τον Τζιωνή και ότι συμφωνούσε πάντα με ό,τι της έλεγε και της ζητούσε. Απαντώντας σε ερώτηση του δικηγόρου του Χατζηξενοφόντως αν θυμάται ότι ο πελάτης του άκουσε εκείνο το βράδυ τον Τζιωνή να λέει πως «αν χρειαστεί να σκοτώσω θα σκοτώσω», η μάρτυρας είπε: «Σίγουρα τον άκουσε, αφού είμασταν στο ίδιο δωμάτιο». Ο κ. Γεωργίου υπέβαλε στη μάρτυρα ότι εκείνη τη στιγμή ο πελάτης του ήταν απορροφημένος με το κινητό του και δεν άκουσε αυτό το πράγμα.

Επίσης, της υπέβαλε ότι ο πελάτης του ακολούθησε τον Τζιωνή στο σπίτι της Ζαλόγγου κατατρομαγμένος, αφού δέχτηκε τις απειλές τόσο κατά τη ζωής του, όσο και κατά της οικογένειας του από τον Λοΐζο Τζιώνή.

Η Σάρα υποστήριξε πως ο Μ. Χατζηξενοφώντος ήξερε τι θα γινόταν εκείνο το βράδυ στο σπίτι της Ζαλλόγου

Η μάρτυρας επανέλαβε ενώπιον του δικαστηρίου ότι πιστεύει πως ο Μάριος γνώριζε τι θα γινόταν εκείνο το βράδυ στο σπίτι της Ζαλόγγου. Διερωτήθηκε, μάλιστα, αφού δεν ήξερε -όπως υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου του- γιατί δεν έτρεξε να φύγει από εκεί αμέσως και περίμενε τον Τζιωνή να τελειώσει, με τον συνήγορο υπεράσπισης να απαντά πως φοβόταν για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Επιστρέφοντας την ίδια ερώτηση στη μάρτυρα, δηλαδή γιατί μετά από το έγκλημα που διέπραξε ο Τζιωνής, δεν έτρεξε να φύγει εκείνη και ο Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα απάντησε ότι δεν πίστευε πως ο Τζιωνής θα μπορούσε να κάνει τόσο κακό. «Πίστευα ότι ούλλα τα νεύρα του τα έφκαλλε πάνω μου», είπε η μάρτυρας. Είπε, επίσης, ότι τόσο η ίδια όσο και ο Λευτέρης Σολωμού δεν είχαν ικανό τον Τζιωνή να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα.

«Ο Μάριος δεν έκανε χρήση κοκαΐνης εκείνο το βράδυ», λέει ο κ. Γεωργίου

Ο Μάριος Γεωργίου υπέβαλε ακόμα στη μάρτυρα ότι το βράδυ του φόνου ο Μάριος Χατζηξενοφώντος δεν έκανε χρήση κοκαΐνης, αλλά αυτοί που έκαναν ήταν η ίδια και ο Τζιωνής, με τη μάρτυρα να διαφωνεί και να εμμένει στην αρχική της θέση ότι η ίδια είχε κάνει χόρτο με το Λευτέρη Σολομού και ότι αυτοί που έκαναν χρήση κοκαΐνης ήταν ο Τζιωνής με τον Μάριο. Επίσης, ο κ. Γεωργίου είπε ότι οι απειλές του Τζιωνή κατά του Μάριου και της οικογένειας του συνεχίστηκαν και στη διαδρομή προς το σπίτι της οδού Ζαλόγγου.

«Ότι έκανε ο Μάριος μέσα στο σπίτι της Ζαλόγγου ήταν με την απειλή της βίας», είπε η υπεράσπιση Χατζηξενοφώντος, με τη Σάρα να απαντά πως η ίδια πιστεύει ότι ο Μάριος μπορούσε να τρέξει και να φύγει μακριά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση