ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διπλό Φονικό: Υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του Χατζηξενοφώντος

Η διαδικασία της απολογίας του κατηγορούμενου ορίστηκε μεταξύ 8-11 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε την Τετάρτη (18/09) ότι Κατηγορούσα Αρχή έχει καταφέρει να αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του Μάριου Χατζηξενοφώντος, κατηγορούμενου στην υπόθεση του διπλού φονικού που διαπράχθηκε στον Στρόβολο στις 19 Απριλίου 2018, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου ενημέρωσε το δικαστήριο ότι η παρουσίαση της υπόθεσης εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής ολοκληρώθηκε.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Μάριος Γεωργίου, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι στο παρόν στάδιο δεν επιθυμεί να επανακλητεύσει οποιονδήποτε μάρτυρα κατηγορίας. Ακολούθως, ο κ. Γεωργίου κάλεσε την Εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής να δηλώσει στο δικαστήριο κατά πόσον η ψυχιατρική έκθεση της Σάρας Σιάμς δεν μπήκε στον ανακριτικό φάκελο. Η απάντηση της κ. Ευθυβούλου ήταν ότι «δεν μπήκε στον ανακριτικό φάκελο».

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε στη συνέχεια ότι το θέμα του εκ πρώτης όψεως θα το αφήσει στο δικαστήριο για να αποφασίσει. Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής είπε ότι το Δικαστήριο οφείλει καθηκόντως να εξετάσει κατά πόσον έχει αποδεχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος. Είπε ότι στο στάδιο αυτό δικαιολογείται η αθώωση ενός κατηγορουμένου μόνο όταν η μαρτυρία δεν στοιχειοθετεί τα συστατικά στοιχεία των αδικημάτων ή η μαρτυρία έχει κλονιστεί σε τέτοιο βαθμό, ως αποτέλεσμα της αντεξέτασης, που είναι έκδηλα αβάσιμη ώστε κανένα δικαστήριο δεν θα μπορούσε να βασιστεί σε αυτή για να καταδικάσει τον κατηγορούμενο.

Ο κ. Πογιατζής, ανακοινώνοντας την απόφαση του δικαστηρίου είπε ότι η μαρτυρία που έχει παρουσιαστεί από την Κατηγορούσα Αρχή είναι ικανή, «χωρίς να προβαίνουμε σε οποιαδήποτε ανάλυση ή αξιολόγηση» για να κληθεί ο κατηγορούμενος σε απολογία στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Το Κακουργιοδικείο κάλεσε στη συνέχεια τον κατηγορούμενο να προβάλει την υπεράσπιση του σε όλες τις εναπομείνασες κατηγορίες.

Ακολούθως ο κ. Πογιατζής ενημέρωσε τον κατηγορούμενο ότι έχει το δικαίωμα είτε να προβεί σε ανωμοτί δήλωση από το εδώλιο του κατηγορουμένου χωρίς να ορκιστεί και χωρίς να τύχει αντεξέτασης από την Κατηγορούσα Αρχή, είτε να προβεί σε ένορκη μαρτυρία από το εδώλιο του μάρτυρα και να τύχει αντεξέτασης από την Κατηγορούσα Αρχή, είτε να επιλέξει το δικαίωμα της σιωπής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Μάριος Γεωργίου είπε ότι ο πελάτης του επιθυμεί να δώσει ένορκη μαρτυρία ενημερώνοντας ταυτόχρονα το δικαστήριο για το ενδεχόμενο κλήτευσης 1-2 μαρτύρων υπεράσπισης. Η διαδικασία της απολογίας του κατηγορούμενου ορίστηκε μεταξύ 8-11 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία στις 9 Σεπτεμβρίου αντεξετάστηκαν από τον συνήγορο υπεράσπισης, Μάριο Γεωργίου, οι δύο τελευταίοι μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση. Πρόκειται για τον ψυχίατρο Λάμπρο Σαμαρτζή, ο οποίος εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ο οποίος ήταν ο γιατρός που εξέτασε τον Μάριο Χατζηξενοφώντος, στις 29 Απριλίου του 2018 και τον Ανώτερο Υπαστυνόμο, Κούμεττο Κουμέττου, ο οποίος κατά τη διάπραξη του διπλού φονικού στο Στρόβολο, τον Απρίλιο του 2018, ήταν υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λευκωσίας.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν επίσης ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και η πρώην συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιαμς. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή δύο διαδοχικών ισοβίων στον Λοΐζο Τζιωνή, την άμεση ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, χωρίς αναστολή, στον Λευτέρη Σολωμού και στη Σάρα Σιμας ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση