ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δολοφονία 16χρονης στα κατεχόμενα: Στη φυλακή μέχρι τη δική ο 21χρονος

Ο 21χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για δολοφονία, «σοβαρή βλάβη» και «σοβαρή επίθεση»

ΚΥΠΕ

Στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, η έναρξη της οποίας πρέπει να γίνει σε όχι περισσότερο από 3 μήνες, στάλθηκε ο 21χρονος Σεφέρ Μπουγρα Αλτουντάγ, για την δολοφονία της 16χρονης Ελίν Ρεσσούρ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο ύποπτος μεταφέρθηκε το πρωί στο «επαρχιακό δικαστήριο» Τρικώμου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο «αστυνομικός ανακριτής» ανέφερε στο «δικαστήριο» ότι η Ελίν περπατούσε μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι και στη συνέχεια ο ύποπτος φέρεται να πήρε μια ράβδο σιδερένια που βρήκε κοντά στην ανεγειρόμενη οικοδομή, όπου έγινε το έγκλημα, και να την χτύπησε στο λαιμό.

Ο 21χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για δολοφονία, «σοβαρή βλάβη» και «σοβαρή επίθεση». Φέρεται να έδωσε κατάθεση οικειοθελώς τρεις φορές.

Έξω από το «δικαστήριο» οργανώσεις και κόμματα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, ενώ κάποιοι από αυτούς παρακολούθησαν και τη διαδικασία εντός. Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν πανό που έγραφαν «Είμαστε σε διαμαρτυρία»», «Εάν σε λένε κράτος μην προφυλάσσεις τον Ουνσάλ, αλλά την Ελίν». Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν ότι χρειάζονται παρατηρητήρια παιδιού για να μπορούν να προφυλάσσουν τα παιδιά από τέτοιες συμπεριφορές κι εγκλήματα και να τα εκπαιδεύουν.

Σημειώθηκε επίσης ότι αν μια γυναίκα κάνει παράπονο για παρενόχληση, η εκδίκαση της υπόθεσης μπορεί να αρχίσει ένα χρόνο μετά και στο χρονικό αυτό διάστημα πολλά μπορεί να της συμβούν. «Μέσα σε ένα τέτοιο σύστημα το κράτος δεν μπορεί να προφυλάξει τις γυναίκες και τα παιδιά. Η καθυστερημένη δικαιοσύνη, δεν είναι δικαιοσύνη».

Ζήτησαν επίσης τη στελέχωση του «τμήματος ισότητας κοινωνικού φύλου» και την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης στο «τμήμα κοινωνικών υπηρεσιών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση