ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δρ Σταυρινίδης: Επικίνδυνη η σύνδεση ξυλοδαρμού της Τ/κ με ρατσισμό

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας συνεχάρη την κοπέλα, επειδή ανάφερε ότι δεν θέλει να εργαλοποιηθεί το περιστατικό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Το επικίνδυνο δεν είναι, το εάν το επεισόδιο ξυλοδαρμού της 25χρονης Τουρκοκύπριας ήταν πραγματικά ή όχι ένα ρατσιστικό επεισόδιο -που μπορεί και να ήταν-, το επικίνδυνο είναι το ότι μπορεί σε μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, ιδιαίτερα στον κόσμο του διαδικτύου, αυτό να ερμηνευθεί ως τέτοιο», είπε αναφερόμενος στο περιστατικό βίας στην Αγία Νάπα με θύμα 25χρονη Τουρκοκύπρια, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Παναγιώτης Σταυρινίδης. «Δεν χρειάζονται πάρα πολλά κακά επεισόδια για ένα μεγάλο κακό αντίκτυπο, χρειάζονται όμως πολλά καλά επεισόδια για ένα καλό αντίκτυπο. Αλλά το αποτύπωμα ενός κακού επεισοδίου έχει τεράστιο αρνητικό αποτέλεσμα. Γι' αυτό και πρέπει να είμαστε πολλαπλάσια προσεκτικοί», τόνισε.

Σύμφωνα με τον δρα Σταυρινίδη, «αν η κοπέλα αυτή δεν ήταν Τουρκοκύπρια, θα μιλούσαμε για άσχημο περιστατικό έμφυλης βίας, όμως όταν μπαίνει στη μέση το στοιχείο της εθνοτικής ταυτότητας, αυτό έρχεται και υπερισχύει, και πλέον μιλάμε για βία από έναν Ελληνοκύπριο προς μία Τουρκοκύπρια, και αυτό παραπέμπει στο κακό μας ιστορικό παρελθόν».

Την ίδια ώρα συνεχάρη την κοπέλα που ανάφερε ότι δεν θέλει να εργαλειοποιηθεί το περιστατικό για να δημιουργηθεί έχθρα μεταξύ των κοινοτήτων, τονίζοντας ότι αυτό δείχνει ωριμότητα. Επίσης εξέφρασε ικανοποίηση για τα γρήγορα αντανακλαστικά του ΠτΔ, ο οποίος τηλεφώνησε αμέσως στον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων για να μη λάβει διαστάσεις το θέμα, όπως και για τις ενέργειες της Προέδρου της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση