ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δρόμοι ποτάμια λόγω κακοκαιρίας - Οι δρόμοι που επηρεάζονται (βίντεο)

Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και χαλάζι

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και χαλάζι καταγράφονται το μεσημέρι της Τρίτης (09/04) σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια και επηρεάζοντας την κυκλοφορία. Εξάλλου, νέα κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 6 το απόγευμα. Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, την περιοχή αναμένεται να επηρεάσουν μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, ενώ σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι.Οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται, ενώ η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστά ανά ώρα.

Οι δρόμοι που επηρεάζονται

Κλειστός είναι γύρω στη 1.30 το μεσημέρι, ο παραλιακός δρόμος από Κιβισίλι μέχρι Παναγία Πετούντα στον Μαζωτό, λόγω συσσώρευσης όγκου νερού από τις βροχές που σημειώνονται στην επαρχία Λάρνακας. Οι οδηγοί οχημάτων καλούνται να χρησιμοποιούν εναλλακτικά τον κύριο δρόμο Κιβισιλίου – Μαζωτού.

Την ίδια ώρα, στην επαρχία Λευκωσίας, στην περιοχή Ιδαλίου, είναι κλειστή η γέφυρα στην οδό Νέας Λήδρας, λόγω υπερχείλισης νερού χειμάρρου, με τις έντονες βροχοπτώσεις να επηρεάζουν αρνητικά την κυκλοφορία στο ευρύτερο οδικό δίκτυο των περιοχών Ιδαλίου και Πέρα Χωρίου Νάσου.

Επίσης, επηρεάζεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας, στην ευρύτερη περιοχή της συμβολής με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στις περιοχές Τσερίου, Πέρα Χωρίου Νήσου, Αλάμπρας, Λυμπιών και Κόρνου, καθώς και ο αυτοκινητόδρομος στην περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας, όπου λόγω έντονων βροχοπτώσεων, γύρω στη 1.00 το μεσημέρι, παρατηρείται ροή και συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή, ενώ προτρέπονται οι οδηγοί να οδηγούν τα οχήματά τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους.

Η πρόγνωση για τον καιρό

Σύστημα χαμηλής πίεσης με κέντρο νότια της Κύπρου, θα επηρεάζει το νησί μέχρι και απόψε, ενώ σταδιακά, κινείται προς τα ανατολικά και απομακρύνεται.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Από αργά το απόγευμα και μετά, θα υπάρχει βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά στα παράλια μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο σε καταιγίδα, ενδέχεται να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ στα παράλια, ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, αρχικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές στα νότια, στα ανατολικά και στο εσωτερικό του νησιού. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά μέχρι το μεσημέρι, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο, τις πρωινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ στα ανατολικά και στο εσωτερικό, αναμένεται κατά τόπους να σχηματίζεται αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές στα νότια, στα ανατολικά και στο εσωτερικό του νησιού.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση