ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:06
 

Δύο χρόνια στον Βέργα για το ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ

Η ποινή του θα αρχίσει μετά την έκτιση της ποινής του για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Newsroom K

Δυο χρόνια φυλάκιση επεδίκασε το δικαστήριο στον Σάββα Βέργα ο οποίος κρίθηκε ένοχος μετά από παραδοχή σε τέσσερις συνολικά κατηγορίες για την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Πάφου.

Συγκεκριμένα το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Σάββα Βέργα για το αδίκημα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, ένα έτος για το αδίκημα της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, ένα έτος για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας ενώ δεν επέβαλε ποινή για το αδίκημα της δωροληψίας και επίδειξης εύνοιας από δημόσιο λειτουργό.

Οι ποινές θα συντρέχουν ωστόσο η έκτιση τους θα αρχίσει μετά που ο Σάββας Βέργας θα εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου εξήγησε ότι λήφθηκαν υπόψη ως μετριαστικοί παράγοντες η αρχή της συνολικότητας, οι προσωπικές και οικογενειακές περιστάσεις του κατηγορούμενου, οι επιπτώσεις στον Σάββα Βέργα από την απόφαση του ΕΤΕΚ να του αφαιρέσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος, την άνιση μεταχείριση λόγω της μη δίωξης του Διευθυντή της εταιρείας HELECTOR Ιωάννη Κοκότση ο οποίος περιλήφθηκε στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας και που σύμφωνα με τα παραδεχτά γεγονότα δωροδόκησε τον κατηγορούμενο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε το Κακουργιοδικείο στην παραδοχή του κατηγορούμενου, την επιστροφή στο Δημόσιο υπό τη μορφή ακινήτων του ποσού που έλαβε ως μίζες, στοιχεία που καταδεικνύουν σύμφωνα με την απόφαση την έμπρακτη μεταμέλεια του Σάββα Βέργα.

Επίσης δόθηκε βαρύτητα στη συνεργασία που επέδειξε ο κατηγορούμενος με τις ανακριτικές αρχές αλλά και στην πρόθεση του να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην εν λόγω υπόθεση.

. Ο τέως δήμαρχος Πάφου θα αρχίσει να εκτίει την ποινή του μετά την ολοκλήρωση της ποινής του για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο Βέργας είχε παραδεχθεί ενώπιον δικαστηρίου αδικήματα δεκασμού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και δωροληψία.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης του αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Εισαγγελέας: Καμία πολιτική ευθύνη δεν λήφθηκε από Ερ. Επιτροπές για Μαρί και Συνεργατισμό

«Nα με συγχωράει ο κατά τα άλλα συμπαθής Γ.Εισαγγελέας, όμως από όσα ο ίδιος δηλώνει, μας δίνει το δικαίωμα ...»
ΑΚΑ  |  12:16

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X