ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δυσφορία Δήμου Πάφου για καθυστερήσεις στις εξετάσεις για πλήρωση κενών θέσεων

Ο Δήμος Πάφου καλεί τον αρμόδιο Υπουργό όπως εξετάσει το θέμα και δώσει τις δέουσες λύσεις το συντομότερο δυνατό.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Δήμος Πάφου εκφράζει με γραπτή του ανακοίνωση, τη δυσαρέσκειά του για τα προβλήματα που δημιουργούν στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Τοπικής Αρχής οι καθυστερήσεις που σημειώνονται από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τη διαδικασία των εξετάσεων υποψηφίων για πλήρωση κενών θέσεων.

Επισημαίνεται ότι από την ημέρα ανάθεσης της διαδικασίας των γραπτών εξετάσεων στο Υπουργείο μέχρι και την ολοκλήρωσή της απαιτούνται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, οκτώ μήνες «δεδομένου ότι έχεις 'μέσο'» όπως αναφέρεται.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σηεμιώνεται ότι ο Δήμος Πάφου ανέθεσε τη διαδικασία στην Υπηρεσία Εξετάσεων τον περασμένο Αύγουστο και μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί και αρκετοί μήνες μέχρι ο Δήμος να λάβει την έγκριση για την πλήρωση των θέσεων.

Οι καθυστερήσεις αυτές προκαλούν «σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της δημοτικής μηχανής», αφού, όπως αναφέρεται, καίριες και απαραίτητες θέσεις προσωπικού δεν μπορούν να πληρωθούν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να καταγράφονται «κενά και ελλείψεις στην σωστή λειτουργία του Δήμου, γεγονός που αποβαίνει εις βάρος των πολιτών».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο Δήμος Πάφου, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και για τους ίδιους τους υποψήφιους, οι οποίοι παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αβεβαιότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την περαιτέρω επαγγελματική τους πορεία όσο και τις οικογένειες τους.

Ο Δήμος Πάφου καλεί τον αρμόδιο Υπουργό όπως εξετάσει το θέμα και δώσει τις δέουσες λύσεις το συντομότερο δυνατό, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάφος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση