ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έδωσε κατάθεση στο Αρχηγείο ο πολιτικός

Το πολιτικό πρόσωπο, έδωσε απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις των ανακριτών του ΤΑΕ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το απόγευμα της Παρασκευής (5/3) μετέβη στο Αρχηγείο της Αστυνομίας ο πολιτικός, εναντίον του οποίου έγινε καταγγελία από 32χρονη για σεξουαλική παρενόχληση.

Το πολιτικό πρόσωπο, έδωσε απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κληθεί εκ νέου για νέα, συμπληρωματική κατάθεση, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Σημειώνεται ότι πιθανότατα να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση και η 32χρονη παραπονούμενη.

Θυμίζουμε ότι ο πολιτικός, επρόκειτο αρχικά να καταθέσει την Πέμπτη (25/2) ωστόσο, η συνάντησή του με τους ανακριτές που διερευνούν την καταγγαλία σε βάρος του, αναβλήθηκε.

Όταν ληφθούν όλες οι απαραίτητες καταθέσεις, αναμένεται να κλείσει ο φάκελος της υπόθεσης και να μεταβιβαστεί στην Νομική Υπηρεσία για περεταίρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό της, όπως έγινε και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις που αφορούν καταγγελίες για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα. Ήδη θυμίζουμε ότι μερικές υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Η καταγγελία της 32χρονης εναντίον πολιτικού

Νεαρή γυναίκα, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι σε ηλικία 26 ετών, εν έτη 2014 παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της καταγγελίας για το περιστατικό που σημειώθηκε το 2014, η νεαρή συναντήθηκε τότε με το εν λόγω πρόσωπο ώστε να την βοηθήσει να βρει δουλειά. Αρχικά φέρονται να συναντήθηκαν σε εξωτερικό χώρο και αργότερα η συζήτησή τους συνεχίστηκε στον χώρο όπου διαμένει ο πολιτικός μετά από δική του εισήγηση.

Η 32χρονη σήμερα, που κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, ισχυρίστηκε ότι ενώ βρίσκονταν στο διαμέρισμα, το πολιτικό πρόσωπο προχώρησε σε άσεμνες πράξεις εναντίον της.

Σημειώνεται ότι η 32χρονη, έχει κατονομάσει το πολιτικό πρόσωπο.

7 υποθέσεις ενώπιον Δικαιοσύνης

Η Αστυνομία έχει ενώπιον της συνολικά 16 καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις.

Από τις 16 υποθέσεις που διερευνούν οι ανακριτές, καταχωρήθηκαν 7 ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ άλλη 1 βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία και οι υπόλοιπες 8 βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης.

Από τις 8 καταγγελίες που διερευνώνται, κάποιες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και κάποιες άλλες προς το τέλος.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες αφορούν στον χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού, στον αθλητισμό, στον χώρο της πολιτικής και της Εκκλησίας.

Πάντως, φαίνεται ότι ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε για τα καλά, αφού φαίνεται να αυξήθηκαν τα πρόσωπα, τα οποία επικοινώνησαν με το ειδικό κλιμάκιο, για να δώσουν καταθέσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο ΚΥΠΕ στις 5 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης κ. Χρίστος Ανδρέου, συνολικά έξι άτομα αναμένεται να δώσουν καταθέσεις σχετικά με υποθέσεις, που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση