ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ΚΔ αναμένει από τις ΒΒ εφαρμογή των μέτρων που ανακοινωθήκαν

Υπογραμμίστηκε ότι το ίδιο πρέπει να ισχύει και για το προσωπικό που αφίκνειται στο αεροδρόμιο Ακρωτηρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Τάσος Τζιωνής είχε, το πρωί της Δευτέρας, συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο κ. Stephen Lillie, με σκοπό τη συζήτηση των μέτρων που λαμβάνονται στις Βρετανικές Βάσεις για αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, υπό το φως των αποφάσεων που έλαβε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τονίστηκε στον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή πως η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένει ότι η Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική και μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, τηρώντας πιστά τα πρωτόκολλα που έχει θέσει σε ισχύ το Υπουργείο Υγείας, για όλο το προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων και όλους όσοι κατοικούν στις Βρετανικές Βάσεις. Υπογραμμίστηκε ότι το ίδιο πρέπει να ισχύει και για το προσωπικό που αφίκνειται στο αεροδρόμιο Ακρωτηρίου.

Σε σχέση με τα δύο επιβεβαιωμένα από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, επιβεβαιώθηκε εκ μέρους της βρετανικής πλευράς ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα δύο πρόσωπα τέθηκαν αμέσως μετά την άφιξή τους στην Κύπρο και παραμένουν υπό κατ’ οίκον περιορισμό στις Βάσεις. Δόθηκαν, επίσης, διαβεβαιώσεις από τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή ότι οι Βάσεις ακολουθούν και τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση σε σχέση με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Ακρωτηρίου οι οποίες επιτρέπονται από τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης.

Η συζήτηση του προβλήματος είναι συνεχής με στόχο την πλήρη και αποτελεσματική συνεργασία των αρμόδιων αρχών της Δημοκρατίας και των Βάσεων προς αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η Κυβέρνηση στηρίζει πλήρως και βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών της Δημοκρατίας οι οποίοι κατοικούν ή/και απασχολούνται εντός των ορίων των Βάσεων και εργάζεται αδιάλειπτα σε συνεργασία με τη Βρετανική πλευρά για διασφάλιση της υγείας τους και την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση