ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έφοδος σε μπαράκι στην Πάφο - Βρήκαν 298 καψούλες laughing gas

Τι διερευνά η Αστυνομία

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στην κατάσχεση αριθμού καψούλων που πιστεύεται ότι περιέχουν υποξείδιο του αζώτου – αέριο γέλιου, που ανευρέθηκαν σε υποστατικό στην Πάφο, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 9.00 χθες το βράδυ, μέλη της ΥΚΑΝ, σε συνεργασία με μέλη της ΜΜΑΔ, διενήργησαν έρευνα με δικαστικό ένταλμα, σε μπαράκι στην επαρχία Πάφου, στην παρουσία του υπευθύνου του υποστατικού, άντρα ηλικίας 24 ετών. Κατά την έρευνα τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν στο υποστατικό 298 καψούλες που πιστεύεται ότι περιέχουν υποξείδιο του αζώτου, ελεγχόμενη φαρμακευτική ουσία, γνωστή και ως laughing gas.

Οι καψούλες παραλήφθηκαν για σκοπούς διενέργειας εργαστηριακών εξετάσεων, για να εξακριβωθεί το περιεχόμενο τους. Για την κατοχή της ποσότητας ελεγχόμενης φαρμακευτικής ουσίας, διερευνάται εναντίον του υπευθύνου του υποστατικού υπόθεση απερίσκεπτων και αμελών πράξεων.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το Τμήμα Μικροπαραβάσεων, του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου.

Το υποξείδιο του αζώτου αποτελεί φαρμακευτικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς, ως αναισθητικό αέριο, σε μικρές χειρουργικές επεμβάσεις.

Χορηγείται μόνο κάτω από την επίβλεψη ιατρού, αφού η χρήση του είναι επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη, αφού μεταξύ άλλων παρενεργειών, μπορεί να προκαλέσει οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και ανεπάρκεια του κυκλοφοριακού συστήματος να παρέχει οξυγόνο στον οργανισμό. Περιστατικά νευρολογικής βλάβης έχουν αποδοθεί στην κατάχρηση του υποξειδίου του αζώτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση