ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έφοδος σε υποστατικά - Εντοπίστηκε πιθανό θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν για πάταξη της εμπορίας προσώπων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στο πλαίσιο των κοινών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων εντοπίστηκε ένα πιθανό θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, 17 άτομα για αδήλωτη εργασία και επτά άτομα για παράνομη παραμονή παραμονή και εργοδότηση.

Συγκεκριμένα βάσει δελτίου Τύπου της Αστυνομίας μεταξύ των ημερομηνιών 24-30/10/2022 διενεργήθηκαν κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, με στόχο την πάταξη της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Στις επιχειρήσεις έλαβε μέρος το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και η Υπηρεσία Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, οι οποίες διεξήχθησαν με τη συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού (ΟΠΕ, ΤΑΕ, ΥΑΜ), ελέγχθηκαν επτά υποστατικά και εντοπίστηκαν 39 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα πιθανό θύμα εμπορίας σεξουαλικής εκμετάλλευσης, το οποίο μεταφέρθηκε σε καταφύγιο, για τις ενδεδειγμένες διαδικασίες.

Επίσης, εντοπίστηκαν 17 άτομα, τα οποία καταγγέλθηκαν για αδήλωτη εργασία και συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές γυναίκες για αδικήματα παράνομης παραμονής και παράνομης εργοδότησης.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας, στις κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, για την πάταξη της εργασιακής εκμετάλλευσης, μεταξύ των ημερομηνιών 14-21/09/2022 ελέγχθηκαν δέκα υποστατικά και εντοπίστηκαν 36 άτομα.

Από τους σχετικούς ελέγχους συνελήφθησαν πέντε άτομα για αδικήματα παράνομης παραμονής και παράνομης εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση