ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Κύπρο το Άγιο Φως - Διανομή από εθελοντές

Έφτασε στο παλιό Αεροδρόμιο Λάρνακας από τα Ιεροσόλυμα, με αεροπλάνο της Cyprus Airways

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην Κύπρο έφτασε λίγο μετά τις 18.00 το Άγιο Φως, το οποίο διανεμήθηκε σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Κύπρο με τη συμβολή του σώματος εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και των Ενωμένων Μοτοσικλετιστών Κύπρου (United Bikers).

Το Άγιο Φως έφτασε στο παλιό Αεροδρόμιο Λάρνακας από τα Ιεροσόλυμα, με αεροπλάνο της Cyprus Airways. Στην τελετή υποδοχής εκ μέρους του Μητροπολίτη Κιτίου, ήταν ο πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Στυλιανός, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Tο Άγιο Φως μεταφέρθηκε ακολούθως στην Εξαρχία του Πανάγιου Τάφου στην Λευκωσία και από εκεί θα διανεμήθηκε σε όλη την Κύπρο, σημειώνεται. Την ευθύνη για την μεταφορά και μετάδοσή του, έχει ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο, Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, σημειώνεται, ενώ, το Άγιο Φως συνοδεύτηκε από αντιπροσωπεία της Εξαρχίας του Πανάγιου Τάφου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Τιμόθεου.

Το Σώμα Εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, αναφέρεται, «υποστηρίζει, ακόμα μια χρονιά τη μεταφορά του Αγίου Φωτός μαζί με τους Ενωμένους Μοτοσικλετιστές Κύπρου (United Bikers) σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου». Η προσπάθεια υποστηρίζεται και από το ΕΤΕΑ και το Avgorou Bikers Club.

Επίσης, η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και η οργανωμένη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Star Club Cyprus Chapter 1999 σε συνεργασία με τη Vespa Lambretta Club of Cyprus και Lemesos Harley Riders και οργανώσεις, μετέφεραν το Άγιο Φως για άλλη μια χρονιά σε αρκετά σημεία σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Η Cyprus Airways ανέλαβε φέτος τη διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Κύπρο, στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης, σε συνεννόηση με όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στην Κύπρο και στο Ισραήλ.

Οι διαδρομές και τα σημεία παράδοσης του Αγίου Φωτός ανακοινώθηκαν στις σελίδες των εμπλεκόμενων φορέων στο Facebook, ενώ για τις ακριβείς ώρες άφιξης στις κοινότητες, το κοινό ενημερώθηκε από τις εκκλησίες των ενοριών.

Το Άγιο Φως στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα 

10 λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι ο πατριάρχης Ιεροσολύμων βγήκε από το κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου με τις 33 λαμπάδες και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα, υπό τον χαρμόσυνο ήχο από τις καμπάνες του Ναού της Αναστάσεως. με τους πιστούς να ξεσπούν σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα

Δείτε βίντεο με τη στιγμή που ο πατριάρχης Ιεροσολύμων εξέρχεται κρατώντας τα κεριά με το Άγιο Φως

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάσχα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση