ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έφυγε από τη ζωή η Έμιλυ Σοφοκλέους - «Ένας ζεστός, τίμιος άνθρωπος με μεγάλη καρδιά»

Η Έμιλυ δεν έχανε ευκαιρία να προσφέρει στον συνάνθρωπό της και γι' αυτό δεν περιοριζόταν στα στενά σύνορα της Κύπρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της 37χρονης δασκάλας Έμιλυς Σοφοκλέους από τη Λεμεσό, η οποία έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Σε ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η ΠΟΕΔ κάνει λόγο για έναν ζεστό, τίμιο άνθρωπο με μεγάλη καρδιά. «Η είδηση του θανάτου της βυθίζει σε βαρύτατο πένθος την οικογένεια των εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης, η οποία αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη ένα δραστήριο, αξιοθαύμαστο και πολυαγαπημένο μέλος της. Ο πρόωρος χαμός της, δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά της και τους οικείους της».

Στην ανάρτηση προστίθεται ότι «η θύμησή της φέρνει στον νου όσων τη γνώρισαν έναν ζεστό, τίμιο άνθρωπο με μεγάλη καρδιά, έτοιμη να προσφέρει απλόχερα βοήθεια σε όποιον την είχε ανάγκη. Το όνομά της θα ζωντανεύει στις μνήμες έναν μεγαλόψυχο άνθρωπο, με πολλά ενδιαφέροντα και πολύπλευρη εθελοντική δράση εντός και εκτός σχολικής μονάδας».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔ, η Έμιλυ δεν έχανε ευκαιρία να προσφέρει στον συνάνθρωπό της και γι' αυτό δεν περιοριζόταν στα στενά σύνορα της Κύπρου. «Με ταπεινότητα και αυταπάρνηση παρείχε εθελοντική εργασία σε αποστολές για στήριξη παιδιών στη Ζιμπάμπουε και συμμετείχε σε πολλές δράσεις αφιερώνοντας με δοτικότητα τον χρόνο και την ενέργειά της. Είχε βαθιά πεποίθηση ότι ο κόσμος αλλάζει μόνο με την αλληλεγγύη και την αλληλοστήριξη και την πίστη αυτή τη μετουσίωνε σε πράξη με το παράδειγμά της. Όλοι και όλες μας θα θυμόμαστε την Έμιλυ με ένα μόνιμα ζωγραφισμένο εγκάρδιο χαμόγελο στο πρόσωπό της».

«Η ποιότητα του χαρακτήρα της, η πραότητά της, το ήθος της, η ενσυναίσθηση που επεδείκνυε με κάθε δυνατό τρόπο, η γλυκύτητα και η καλοσύνη της θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στις καρδιές των συναδέλφων της, των παιδιών, των φίλων και της οικογένειάς της», αναφέρεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Έμιλυ αποχαιρέτησαν και οι μαθητές της με ένα ξεχωριστό τρόπο, ζωγραφίζοντας το όνομά της σε μία πολύχρωμη καρδία.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τέταρτη 25/01/2023 στις 14:00, στον Ιερό Ναό της Αγίας Ζώνης. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Πάνω Πολεμιδιών.

Εισφορές εις μνήμη της θα γίνονται προς στον Ιερό Ναό Λουκά Ιατρού, στο Ίδρυμα Θεοτόκος και στο Σωματείο Ιεραποστολής Ζιμπάμπουε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση