ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έφυγε από τη ζωή ο Κύπρος Χρυσοστομίδης

Σε ηλικία 80 ετών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 80 ετών, ο δικηγόρος και πολιτικός, Κύπρος Χρυσοστομίδης. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί στην Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία. Η οικογένειά του θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 10 μέχρι τις 11. 

Ο γνωστός δικηγόρος και πολιτικός γεννήθηκε το 1942 στον Κάθηκα της Πάφου. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Συγκριτικό Δίκαιο στο Λουξεμβούργο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, όπου αναγορεύθηκε Διδάκτωρ του Δικαίου. Εργάστηκε ως επιστημονικός βοηθός καθηγητής στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, στη Γερμανία και συνέχισε σπουδές στην Αγγλία.

Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στο Στρασβούργο, στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου συμμετείχε στην έρευνα της Επιτροπής για εξέταση των κατηγοριών εναντίον της Χούντας των Αθηνών και τη διατύπωση της καταδικαστικής έκθεσης της Επιτροπής. Εγκαταστάθηκε στη Λευκωσία, όπου άρχισε να εργάζεται ως δικηγόρος, διατηρώντας δικό του δικηγορικό γραφείο από το 1981.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση