ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγκρίθηκε το αίτημα νομικής αρωγής κατηγορουμένων στην υπόθεση απάτης με άστεγους

Το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης την 25η Ιουνίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεκτό έκανε το Κακουργιοδικείο το αίτημα για νομική αρωγή σε δυο εκ των τριών κατηγορούμενων στην υπόθεση χρησιμοποίησης αστέγων για εξαπάτηση του κράτους και απόσπαση χρηματικού ποσού, που αφορούσε τη διαμονή και σίτιση τους σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Οι τρεις, ένας 46χρονος πρόεδρος κινήματος για αστέγους, ο 57χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και 66χρονος υπάλληλος υποδοχής, παρουσιάστηκαν εκ νέου την Τετάρτη, στο δικαστήριο, όπου στη βάση των εκθέσεων του Γραφείου Ευημερίας, εγκρίθηκε το αίτημα του πρώτου και του τρίτου κατηγορούμενου για νομική αρωγή.

Το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης την 25η Ιουνίου, με την υπεράσπιση να ζητεί επιπρόσθετες λεπτομέρειες επί των κατηγοριών, που αφορούν αδικήματα όπως, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, απάτη, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόπειρα απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε καταγγελθεί στις 28 Αυγούστου 2019 από λειτουργό του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, καθώς σε αρκετούς ελέγχους δεν εντοπίζονταν οι άστεγοι που φέρεται να φιλοξενούσε το ξενοδοχείο και για τους οποίους η διεύθυνση του λάμβανε χρήματα από το κράτος.

Οι κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ για τον 46χρονο αναστάληκε, για περίοδο τριών μηνών, ο όρος που αφορά στην παρουσία του σε αστυνομικό σταθμό μια φορά την εβδομάδα, καθώς λόγω τροχαίου και τραυματισμού του στο πόδι, αδυνατεί να διακινηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση