ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκαψαν περιπολικό στον Ύψωνα - Ομάδα 100 ατόμων επιτέθηκε σε Αστυνομικούς

Νεαροί στο Κίτι έριξαν κροτίδες σε οικία 73χρονου και στα μέλη της Αστυνομίας

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Ανάστασης στη Λεμεσό με 100 κουκουλοφόρους να επιτίθονται σε μέλη της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 10:30, οι Αρχές έγιναν δέκτης τηλεφωνημάτων που ανάφεραν ότι, στο δρόμο Ύψωνα προς Ερήμη, υπήρχαν συγκεντρωμένα αρκετά νεαρά πρόσωπα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και έριχναν βόμβες μολότοφ και κροτίδες σε διερχόμενα οχήματα.

Στο σημείο μετέβησαν μέλη της Αντιοχλαγωγικής ομάδας και της ΜΜΑΔ τα οποία μόλις στάθμευσαν τα περιπολικά, δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση από 100 περίπου άτομα με βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα ευθείας τροχιάς, κροτίδες και πέτρες. Τα μέλη της Αστυνομίας προέβησαν στη χρήση χημικών για τη διάλυση των πιο πάνω ατόμων. Κατά την επίθεση, τα πιο πάνω πρόσωπα έθεσαν φωτιά σε ένα από τα υπηρεσιακά οχήματα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ άλλα τέσσερα περιπολικά οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές. Τα πιο πάνω πρόσωπα, εκμεταλλευόμενα και την απουσία φωτισμού στη συγκεκριμένη περιοχή, τράπηκαν σε φυγή. Από το σημείο εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, δύο μπουκάλια τα οποία περιείχαν εύφλεκτη ύλη και εντοπίστηκαν κοντά στο περιπολικό που καταστράφηκε από τη φωτιά.

@roadreportcy  At Lanitio Lyceum - 20:15 (04/05/2024) #Limassol #roadreportcy ♬ original sound - RoadReportCY

Καταδικάζει ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου

O Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου καταδικάζει σφοδρά την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκαν Αστυνομικοί συναδέλφοι μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους στον Ύψωνα πριν από λίγη ώρα ευτυχώς χωρίς τραυματίες.

Παραμένουμε στο πλευρό των συναδέλφων και ενημερώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους επιθέσεις προς τους συναδέλφους μας χωρίς ατιμωρησία σε όσους ευθύνονται.

Είμαστε ταγμένοι στο καθήκον και η αντίδραση μας θα είναι δυναμική.

Επίθεση σε συνάδελφο σημαίνει επίθεσή σε όλη την οικογένεια της Αστυνομίας.

Εντόπισαν οδηγούς με κροτίδες 

Γύρω στις 4.10 χθες το απόγευμα, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο το οποίο κινείτο σε περιοχή κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στη Λεμεσό. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 18χρονος κάτοικος Λεμεσού και κατά την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στον χώρο αποσκευών του οχήματος του, μια τσάντα η οποία περιείχε συνολικά 1,807 εργοστασιακές κροτίδες. Ο 18χρονος συνελήφθη και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Στη Λευκωσία, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν σε σχολείο στην περιοχή Στροβόλου όπου, ανέκοψαν συγκεκριμένο όχημα το οποίο εξερχόταν από το εν λόγω σχολείο. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 19χρονος κάτοικος Λευκωσίας ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών του οχήματος του, 11 εκτοξευτήρες πυροτεχνημάτων, και 115 κροτίδες. Ο 19χρονος συνελήφθη και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Στη Λάρνακα, μέλη των Ειδικών Καθηκόντων Πύλας, ανέκοψαν όχημα το οποίο κινείτο στη λεωφόρο Μακαρίου στην Πύλα και οδηγείτο από γυναίκα ηλικίας 42 ετών, έχοντας ως συνεπιβάτη το 13χρονο παιδί της. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στο όχημα 40 κροτίδες και δύο πυροτεχνήματα. Επίσης, στην ίδια λεωφόρο, τα μέλη των Ειδικών Καθηκόντων Πύλας, ανέκοψαν όχημα που οδηγείτο από 49χρονο, έχοντας ως συνεπιβάτη το 14χρονο παιδί του. Εντός του οχήματος, εντοπίστηκαν μετά από έρευνα, 80 κροτίδες και δύο πυροτεχνήματα. Τα πιο πάνω πρόσωπα, οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Βορόκλινης όπου ανακρίθηκαν και θα κλητευθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στην επαρχία Πάφου, μέλη της Αστυνομιας ανέκοψαν για έλεγχο άντρα ηλικίας 21 ετών, ο οποίος κινείτο πεζός κοντά σε εκκλησία από όπου προηγουμένως γινόταν χρήση κροτίδων. Κατά την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στην κατοχή του 17 εργοστασιακές κροτίδες. Ο 21χρονος συνελήφθη και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Κροτίδες σε οικία 73χρονου

Τέλος, στην επαρχία Λάρνακας και συγκεκριμένα στο Κίτι, λήφθηκε πληροφορία που αφορούσε σε 70 νεαρά πρόσωπα τα οποία προκαλούσαν ανησυχία λόγω του ότι άγνωστοι είχαν κάψει τη σωρό από ξύλα της λαμπρατζιάς τους.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού η φωτιά είχε επεκταθεί σε παρακείμενα κυπαρίσσια. Μετέβησαν επίσης μέλη της Αστυνομίας για εξασφάλιση του χώρου για το πυροσβεστικό όχημα και ρύθμιση της τροχαίας κίνησης.

Τα νεαρά πρόσωπα που βρίσκονταν στο σημείο έριξαν αριθμό κροτίδων προς τα μέλη της Αστυνομίας καθώς και εντός παρακείμενης οικίας ιδιοκτησία 73χρονου. Τα μέλη της Αστυνομίας επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη.  

Από την ρίψη κροτίδων, εκδηλώθηκε φωτιά σε διάφορα σημεία εντός της αυλής της οικίας του 73χρονου, καθώς και στην πέργολα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έριξαν πέτρες, σπάζοντας υαλοπίνακες της εν λόγω οικίας. Στη συνέχεια με την επέμβαση των μελών της Αστυνομίας η τάξη αποκαταστάθηκε και τα νεαρά πρόσωπα τράπηκαν σε φυγή.

Αργότερα, τα νεαρά πρόσωπα φέρονται να επέστρεψαν στο σημείο όπου έριξαν ξανά πέτρες κατά της οικίας του 73χρονου, προκαλώντας ζημιές σε πορτοπαράθυρα. Με την άφιξη της Αστυνομιας, οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή.  

Η Αστυνομία παραμένει προσηλωμένη στην υπηρεσία της κοινωνίας με σκοπό την εξασφάλιση της ασφάλειας του κοινού και συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειες για πρόληψη και πάταξη του άκρως επικίνδυνου φαινομένου της κατοχής και χρήσης κροτίδων, της πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, της παραβατικότητας και του εγκλήματος γενικότερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση