ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκατό φωτογραφίες για την πυρκαγιά στην Ορεινή Λάρνακας

Επετειακή έκθεση φωτογραφίας «Πριν- Κατά τη διάρκεια- Μετά» θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 3ης Ιουλίου 2021, που έπληξαν τα οκτώ χωριά της Ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού, το Σωματείο Φοίνιξ, η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Τμήμα Λεμεσού) και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, διοργανώνουν Έκθεση Φωτογραφίας για την πυρόπληκτη περιοχή.

100 στο σύνολο φωτογραφίες από τις πυρόπληκτες περιοχές, τις οποίες απέστειλε το κοινό από όλη την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων της εν λόγω περιοχής, θα κάνουν περιοδεία στην Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο « Πριν – Κατά τη Διάρκεια – Μετά», η οποία θα φιλοξενηθεί στα 8 πυρόπληκτα χωριά, ξεκινώντας από το Σάββατο 2 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Κλέλιας Βασιλείου, η οποία θα τελέσει και τα εγκαίνια της έκθεσης την Κυριακή 03 Ιουλίου στις 10:00πμ στο Δημοτικό Σχολείο Οράς.

 Η σημαντικότητα της συγκεκριμένης έκθεσης, για την ευάλωτη περιοχή, πραγματοποιείται, μέσα από την ανάγκη να στείλουμε το μήνυμα ότι, η αναγέννηση και η αναδιοργάνωση των χωριών αυτών, πρέπει να συνεχιστεί, μέσα από συνεργασίες και δράσεις. Τα ανεξάντλητα εκφραστικά περιθώρια της ενσυναίσθησης, ο πόνος μετά τις πυρκαγιές,η μακραίωνη ιστορία και η πολιτισμική κουλτούρα,που αφορά και τα οκτώ χωριά, είναι η σημασία αυτής της πρωτοβουλίας.

 Το αναλυτικό πρόγραμμα της έκθεσης έχει ως εξής:

 Ιούλιος 2022 

  • 02 - 08 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Οράς
  • 09 – 17 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Οδούς
  • 20 – 26 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Επταγώνιας

 Αύγουστος 2022

 08 – 14 Αυγούστου στον Πολιτιστικό χώρο Παναγίας Χρυσελεούσας Μελίνης

15 - 21 Αυγούστου στο Κεντρικό Καφενείο Ακαπνούς

23 - 29 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Βαβατσινιάς

 Σεπτέμβριος 2022

 06- 13 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Αρακαπά.

 Αξίζει να σημειωθεί πως αντίγραφα των φωτογραφιών θα διατίθενται προς πώληση σε όλα τα σημεία φιλοξενίας της έκθεσης και τα έσοδα θα διατεθούν για στήριξη του Εθελοντικού Σωματείου «Φοίνιξ».

 Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο επικοινωνίας 99670779.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση