ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό για το δικαίωμα στέγασης

Σε αυτή παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Λουκαϊδης και Γιώργος Περδίκης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών εκδηλώσεων για την προστασίας του δικαιώματος στη στέγη το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις με τη συμμετοχή και άλλων φορέων, πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό.

Σε αυτή παρέστησαν για να δηλώσουν τη στήριξη τους στο δικαίωμα της στέγης παρέστησαν, μεταξύ άλλων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις το χώρο της εκδήλωσης, ο κ. Λουκαϊδης είπε πως δυστυχώς η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα επερχόμενο τσουνάμι εκποιήσεων, με πολύ ψηλά ενοίκια και με τον τεράστιο κίνδυνο συμπολίτες μας να βρεθούν στο δρόμο.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε πως το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προς τις δύο κατευθύνσεις, αφενός για να δημιουργηθεί πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών ώστε να προστατευθεί το δικαίωμα στη στέγη, την ώρα που η πλειοψηφία της Βουλής φρόντισε να αφήσει πλήρως απροστάτευτους όλους του ευάλωτους δανειολήπτες, αλλά την ίδια ώρα θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις ώστε να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη κρατική στεγαστική πολιτική και να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη στέγη, επειδή επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης είτε καταργήθηκαν τα στεγαστικά προγράμματα, είτε κουρεύτηκαν βάναυσα.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης ανέφερε πως παρίσταται στην εκδήλωση για να στηρίξει εκ μέρους του κόμματος του, τις οργανώσεις που εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την εφαρμογή μιας δρακόντειας και ισοπεδωτικής στάσης απέναντι στους δανειολήπτες που οδηγεί τελικά στην εκποίηση κατοικιών, ακόμα και δανειοληπτών που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Εμείς θεωρούμε ότι το νομικό πλαίσιο που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής είναι απαράδεκτο καθώς υπάρχει μεγάλη πολιτική ευθύνη στην Κυβέρνηση και στα κόμματα για αυτό το νομικό πλαίσιο, το οποίο δεν διαχωρίζει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές (αυτούς που έχουν και δεν πληρώνουν) από αυτούς, οι οποίοι λόγω οικονομικών δυσκολιών που προκάλεσαν οι πολιτικοί και το τραπεζικό σύστημα, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Περδίκης είπε πως η Κυβέρνηση και τα κόμματα, θέσπισαν επιπλέον το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, το οποίο ουσιαστικά δικαιώνει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους θέτει στην ίδια μοίρα με τους ανθρώπους οι οποίοι που είναι πραγματικά, τα θύματα της οικονομικής κρίσης.

Η Ευγενία Μωησέως εκ μέρους του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις είπε πως η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών εκδηλώσεων που ξεκινούν από το Βερολίνο και καταλήγουν στη Σουηδία.

Πρόσθεσε πως ολόκληρη η Ευρώπη σήμερα κινητοποιείται ενάντια στις εκποιήσεις, ενάντια στις εξώσεις, ενάντια στα εξωφρενικά ενοίκια και προπάντων για το δικαίωμα στη στέγη.

«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να έχει άλλους άστεγους», συνέχισε προσθέτοντας πως «ιδιαίτερα η Κύπρος δεν μπορεί να έχει άστεγους, καθώς ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι άστεγος και να μένεις σε αντίσκηνα».

Η κ. Μωησέως εξέφρασε την άποψη ότι η Βουλή σύσσωμη πρέπει να αλλάξει τους νόμους που ψήφισε το 2014 και τον Ιούλη του 2018 για να μπορέσει ο κόσμος να σώσει τα σπίτια του και να σώσει την περιουσία του και να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια».

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως δεν θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις μέχρι που και ο τελευταίος δανειολήπτης να συνειδητοποιήσει ότι για να σώσουμε τα σπίτια μας και την μικρομεσαία μας επιχείρηση πρέπει να κατεβούμε στους δρόμους.

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας των Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων Σταύρος Αλαμπρίτης, είπε πως το δικαίωμα του Κύπριου πολίτη στην ακίνητη ιδιοκτησία έχει καταργηθεί με την τελευταία τροποποίηση από τη Βουλή του νόμου για τις εκποιήσεις και πλέον το τραπεζικό σύστημα δικαιούται να παίρνει με συνοπτικές διαδικασίες σε όποιες τιμές θέλει τις περιουσίες του λαού και ζήτησε εκ νέου τροποποίηση της νομοθεσίας, η οποία κατά τον ίδιο είναι αντισυνταγματική.

Είμαστε δίπλα στον Κύπριο πολίτη, συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X