ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκκρεμότητες στο παρά 5 των ΟΕΑ - Η μεταφορά υπαλλήλων και το ποιος θα υπογράφει άδειες

Μία πρόκληση και πρωτεύων στόχος για τους νεοκλεογείς προέδρους είναι να επιταχυνθεί θεαματικά η διαδικασία έκδοσης άδειας για τις αναπτύξεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τα προβλήματα και τις προκλήσεις, τα οποία αναμένουν να συναντήσουν στο έργο τους από την 1η Ιουλίου μίλησαν στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, οι νεοεκλεγείς προέδροι των Οργανισμών Επαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΟΕΑ) Αμμοχώστου και Λεμεσού, Γιάννης Καρούσος και Γιάννης Τσουλόφτας αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη, κατά την πρώτη συνάντηση των πρόεδρων των ΟΕΑ με τον υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, τέθηκαν επί τάπητος τα ουσιαστικά ζητήματα και οι εκκρεμότητες.

Ενώ κάποιοι ήταν στη λίστα, για κάποιους λόγους δε μεταφέρονται

Η πιο σημαντική εκκρεμότητα για τον ΟΕΑ Αμμοχώστου είναι το προσωπικό, όπως τόνισε ο κ. Καρούσος. «Διαπίστωσα ότι ένας αριθμός λειτουργών, ιδιαίτερα τεχνικών, που έχουν να κάνουν με τις αδειοδοτήσεις, δε μεταφέρονται στον ΟΕΑ από άλλους οργανισμούς, όπως η Πολεοδομία ή οι δήμοι», είπε, διότι «ενώ κάποιοι ήταν αρχικά στη λίστα μεταφοράς, για κάποιους λόγους δε θα έρθουν». Όπως σημείωσε, αυτό το θέμα αν δεν επιλυθεί, θα επηρεάσει τον χρόνο καθυστέρησης στην έδοση αδειών της ανάπτυξης.

«Το αίτημά μας είναι να γίνει η ενίσχυση που πρέπει, για να ξεκινήσουμε σωστά από την αρχή», τόνισε ο κ. Καρούσος.

Εκκρεμεί ο καθορισμός του προσώπου που θα βάζει τελική υπογραφή

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΕΑ Λεμεσού, Γιάννης Τσουλόφτας, δήλωσε ότι η σημαντικότερη πρόκληση είναι η εύρυθμη λειτουργία της διεύθυνσης αδειοδότητησης. Θεωρεί ότι από άποψη προσωπικού ο ΟΕΑ Λεμεσού είναι σε πολύ καλό επίπεδο.
«Μία πρόκληση και πρωτεύων στόχος είναι να επιταχύνουμε θεαματικά τη διαδικασία έκδοσης άδειας, είτε πολεοδομικής είτε οικοδομής, από την τάξη μεγέθους στον χρόνο στην τάξη μεγέθους των εβδομάδων ή μερικών μηνών», τόνισε ο κ. Τσουλόφτας.

Αναφερόμενος στον καθορισμό του αρμόδιου για την τελική υπογραφή σε σχέση με την πολεοδομική άδεια, είπε ότι αυτό ακόμη εκκρεμεί και ότι το ζήτημα τέθηκε στη χθεσινή σύσκεψη με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι εντός των επόμενων ημερών ο κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου θα εκδώσει σχετικό διάταγμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση