ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκκληση «Ζήνων» στον Υπουργό Μεταφορών για ακύρωση του διαγωνισμού

Σύμφωνα με την εταιρεία η Επιτροπή που αξιολόγησε τις προσφορές για τις Συμβάσεις, είναι η ίδιας της οποίας απορρίφθηκε η διαδικασία Αξιολόγησης από το Δικαστήριο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εκκληση στον Υπουργό Μεταφορών να προβεί σε έρευνες και ενέργειες για άμεση ακύρωση του διαγωνισμού για τις δημόσιες συγκοινωνίες της επαρχίας Λάρνακας, απευθύνει η εταιρεία Λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας.

Σε επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων και στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, η εταιρεία, αναφέρει ότι νίπτουν τας χείρας τους για την "Ζήνων" «καλυπτόμενοι πίσω από δικαστικές αποφάσεις, που έχουν κάνει πασιφανή» όπως ισχυρίζεται «την ανεπάρκεια των Λειτουργών και Αξιολογητών του Υπουργείου Μεταφορών. Ανεπάρκεια και αδιαφανείς διαδικασίες για τις οποίες ακόμα και ο Γενικός Ελεγκτής εξέφρασε τη μεγάλη του δυσφορία και δημόσια έχει καταγγείλει τον αποκλεισμό της Υπηρεσίας του από την διαδικασία Εξέτασης και Αξιολόγησης των προσφορών για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες».

Προσθέτει ακόμα ότι «ο διαγωνισμός είχε ως αντικείμενό του έξι διακριτές Συμβάσεις, πλην όμως, ήταν ένας και αδιαίρετος. Και οι έξι Συμβάσεις διέπονταν όλες από τους ίδιους, κοινούς όρους του διαγωνισμού σε θέματα εγκυρότητας και αξιολόγησης».

Η εταιρεία «Ζήνων» Λάρνακας διερωτάται «πώς γίνεται ένα ίδιο και το αυτό Σχέδιο Μετάβασης & Υλοποίησης να κρίνεται από το Δικαστήριο ότι δεν υποβλήθηκε σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού από έμπειρο Ελεγκτικό Οίκο, με συνέπεια την ακύρωση της προσφοράς της Κοινοπραξίας, ενώ το ίδιο και το αυτό Σχέδιο Μετάβασης & Υλοποίησης με την ίδια παρατυπία να γίνεται αποδεκτό σε άλλη Σύμβαση».

Ταυτόχρονα σημειώνει πως «είναι η ίδια Επιτροπή που αξιολόγησε όλες τις προσφορές για όλες τις Συμβάσεις, είναι της ίδιας Επιτροπής Αξιολόγησης της οποίας απορρίφθηκε η διαδικασία Αξιολόγησης από το Δικαστήριο, και κατά συνέπεια η απόρριψη της διαδικασίας Αξιολόγησης τους σε μια Σύμβαση, ισχύει και για όλες τις άλλες».

Στην επιστολή της η εταιρεία διερωτάται ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του Υπουργού «ως επικεφαλής ενός Υπουργείου στο οποίο, αποδεδειγμένα, οι Λειτουργοί και Αξιολογητές του δεν εφάρμοσαν» όπως ισχυρίζεται «το λιγότερο, την Ισονομία και τη Χρηστή Διοίκηση»

Η εταιρεία σημειώνει ακόμα ότι θα διεκδικήσει δυναμικά τα δίκαια της αφού όπως ισχυρίζεται «δεν υπάρχει άλλος χρόνος για εφησυχασμό» και απευθύνει έκκληση να προβεί «σε ουσιαστικές έρευνες και ενέργειες προς την κατεύθυνση της ισονομίας με άμεση ακύρωση του Διαγωνισμού για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες της επαρχίας Λάρνακας».

Σε αντίθετη περίπτωση, καταλήγει η εταιρεία θα υποχρεωθεί να λάβει "δραστικά μέτρα μέχρι να δικαιωθεί".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X