ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης (βίντεο)

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η πυρκαγιά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης, στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά είναι σε σχετική ύφεση και επί του παρόντος διαχειρίσιμη. Πέραν των 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων καμένης γης άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ ο κ. Κεττής αναφέρει ότι τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει από την περιοχή λόγω του σκότους, επιχειρούν όμως ισχυρές επίγειες πυροσβεστικής δυνάμεις.

«Οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται παραταγμένες περιμετρικά και θα επιχειρούν καθόλη τη διάρκεια της νύκτας για κατάσβεση της. Ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν και αύριο καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των ανέμων που προβλέπονται για αύριο» αναφέρει ο κ. Κεττής.

Αύριο με το πρώτο φως της ημέρας, τα πτητικά μέσα θα αρχίσουν ρίψεις νερού για τελικές κατασβέσεις των εστιών της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά κατέκαυσε έκταση πέραν των 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων από άγρια βλάστηση και δέντρα. «Πιθανές ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες ή υποστατικά, θα καταγραφούν μετά την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς» αναφέρει ο κ. Κεττής.

Για κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 24 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Αμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης, των Βρετανικών Βάσεων και ιδιωτών. Παράλληλα, για βοήθεια στην κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ελικόπτερο από την Αστυνομία, καθώς και δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων.

Σε αναρτήσεις του στην πλατφόρμα «Χ» ο κ. Κεττής αναφέρει επίσης ότι έγινε ανάκληση προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται για συντονισμό και ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος Δ.Κατσίφλης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν, επίσης, όχημα με ομάδες από τα οργανωμένα εθελοντικά σύνολα ΚΙΤΑΣ και SOS. Επίσης, προωθητές γαιών και εκσκαφής εργάστηκαν για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Παράλληλα, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Η βιομηχανική περιοχή είχε εκκενωθεί, καθώς αρκετές ήταν οι φορές που οι φλόγες απείλησαν άμεσα εργοστάσια. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων προστάτεψαν εργοστάσια, σπίτια και υποστατικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση