ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:30
 

Έκθεση καταπέλτης της Επ.Διοικήσεως για προσλήψεις στην Ελ.Υπηρεσία

Οι προσλήψεις έγιναν με διαδικασίες που δε βρίσκονται σε αρμονία με τη νομοθεσία σημειώνει η Επ.Διοικήσεως

Newsroom K

Με διαδικασίες οι οποίες δε βρίσκονται σε αρμονία με τη νομοθεσία και την συνήθη πρακτική έγιναν 20 προσλήψεις στην Ελεγκτική Υπηρεσία σύμφωνα με την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδη.

Η Επίτροπος Διοικήσεως καλεί το Γενικό Ελεγκτή όπως επανεξετάσει την απόφασή του και να μην προχωρήσει στον καταρτισμό των εν λόγω συμβάσεων απασχόλησης μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα που εγείρονται σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης του Προσωπικού.

Το παράπονο

Όπως αναφέρεται στην νέα έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως, το Κλαδικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, με επιστολή του στην Επίτροπο, υπέβαλε παράπονο αναφορικά με την παράνομη, όπως ισχυρίζεται πρόσληψη 20 εργοδοτουμένων ορισμένου χρόνου στην Υπηρεσία. Το Κλαδικό Συμβούλιο στο παράπονό του αναφέρει πως η προκήρυξη των θέσεων έγινε χωρίς να υπάρχει εγκεκριμένο Σχέδιο Υπηρεσίας για τις νέες θέσεις καθώς επίσης και χωρίς να προηγηθούν οποιεσδήποτε άλλες ρυθμίσεις προς αποφυγή μη δεοντολογικών διαδικασιών. Σημειώνεται παράλληλα πως ο Πρόεδρος του Κλαδικού Συμβουλίου έγινε δέκτης εκδικητικής συμπεριφοράς λόγω του παραπόνου που υπέβαλε στο γραφείο της Επιτρόπου.

Η έρευνα

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το γραφείο της Επιτρόπου, προκύπτει πως η Ελεγκτική Υπηρεσία ζήτησε από την Αν. Διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, την εξαίρεσή της από την απαγόρευση πρόσληψης εργοδοτουμένων ορισμένου χρόνου, ούτως ώστε να της επιτραπεί η πρόσληψη 20 εργοδοτουμένων ορισμένου χρόνου έναντι κενών θέσεων (17 θέσεις Ελεγκτή και 3 θέσεις Ελεγκτή Τεχνικού Ελέγχου – Κλ.Α9-Α11-Α12). Η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέφερε πως η διαδικασία πλήρωσης των μόνιμων θέσεων θα ξεκινήσει όταν εγκριθούν και καταρτιστούν τα Σχέδια Υπηρεσίας των πιο πάνω θέσεων.

Απαιτούμενα προσόντα – Νομοθετικό πλαίσιο

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης τα προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις τις οποίες προαναφέραμε.
Παραθέτοντας το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, η κ. Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη σημειώνει στην έκθεσή της πως οι όροι απασχόλησης, τα προσόντα και τα καθήκοντα των εν λόγω θέσεων, καθορίστηκαν μονομερώς από το Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Η Επίτροπος σημειώνει η αναγκαιότητα ύπαρξης Σχεδίου Υπηρεσίας ήταν απαραίτητη για σκοπούς άντλησης καθοδήγησης ως προς των καθορισμό των όρων απασχόλησης και των καθηκόντων της κάθε θέσης.

«Ο Γενικός Ελεγκτής ναι μεν έχει διακριτική ευχέρεια να καθορίσει προσόντα και καθήκοντα, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από το γενικό πλαίσιο καθορισμού καθηκόντων και προσόντων που περιλαμβάνονται σε ένα Σχέδιο Υπηρεσίας».
Εισηγήσεις

Εν κατακλείδι, η Επίτροπος Διοικήσεως σημειώνει στις εισηγήσεις της πως υποβάλλει την παρούσα έκθεση στο Γενικό Ελεγκτή, με την εισήγηση όπως επανεξετάσει την απόφασή του. Παράλληλα, η έκθεση υποβάλλεται και στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και στη διεύθυνση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού για σκοπούς διαβούλευσης με το Γενικό Ελεγκτή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X