ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βουλευτής, ποδοσφαιριστές και δήθεν αστυνομικοί δεν πάνε εφεδρία

Στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με τίτλο «Έλεγχος Συστήματος Επιστράτευσης της Εθνικής Φρουράς».

Newsroom K

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα Τετάρτη η Ειδική Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας «Έλεγχος Συστήματος Επιστράτευσης της Εθνικής Φρουράς». Στην έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως υπάρχουν άτομα που δηλώνουν ότι βρίσκονται στο εξωτερικό για λόγους εργασίας είτε το δηλώνουν ως μόνιμο τόπο διαμονής τους χωρίς αυτό να ισχύει, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζονται ως έφεδροι. Επίσης μια άλλη αναφορά που προκαλεί εντύπωση είναι η περίπτωση 21 ατόμων που έχουν διαγραφεί από την εφεδρεία για τον λόγο ότι είναι αστυνομικοί ενώ πότε δεν υπηρετήσαν στην Αστυνομία.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει ότι σκοπός του παρόντος ελέγχου συμμόρφωσης, είναι να εξετάσει/ αξιολογήσει, μέσω της εξασφάλισης επαρκών, κατάλληλων και συναφών αποδεικτικών στοιχείων ελέγχου, κατά πόσο το ΣΕ εφαρμόζεται σύμφωνα με τις εκάστοτε νομοθετικές και ρυθμιστικές διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία του (κριτήρια ελέγχου), κατά τρόπο ισότιμο και δίκαιο προς όλους τους εφέδρους.

Το Σύστημα Επιστράτευσης (ΣΕ) είναι το σύνολο των βασικών αρχών, μεθόδων, διαδικασιών σχεδίασης και προπαρασκευής, για τη διεξαγωγή της επιστράτευσης μέσω της πρόσκλησης προσωπικού από την εφεδρεία και ανακατανομής του διατιθέμενου προσωπικού, καθώς και της επίταξης των ελλειπόντων μέσων, προκειμένου η Εθνική Φρουρά (ΕΦ) να αποκτήσει την απαιτούμενη ισχύ στον επιθυμητό χρόνο και τόπο, συμβάλλοντας κατ΄ αυτό τον τρόπο στην εκπλήρωση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων όταν αυτό απαιτηθεί.

Περιστατικά που ξεχωρίζουν

Σύμφωνα με την έκθεση εντοπίσθηκαν 21 περιπτώσεις που αφορούν σε άτομα τα οποία περιλαμβάνονται στην προσωρινά διαγραμμένη εφεδρεία με την αιτιολογία ότι αυτά είναι μέλη της Αστυνομίας, αλλά ουδέποτε υπήρξαν μέλη της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου

Εντοπίσθηκε σημαντικός αριθμός εφέδρων που είναι καταχωρισμένοι στο μηχανογραφικό σύστημα του ΓΕΕΦ με την ένδειξη «εξωτερικό για λόγους εργασίας» και ως εκ τούτου έχουν διαγραφεί προσωρινά από τη δύναμη εφεδρείας της ΕΦ, επί σειρά ετών, παρόλο ότι βάσει στοιχείων του Αρχείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκύπτει πως διαμένουν και εργάζονται στην Κύπρο. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ποδοσφαιριστές αθλητικών σωματείων, εκπρόσωπος τύπου Κοινοβουλευτικού Κόμματος και επώνυμος δικηγόρος, καθώς επίσης απόγονοι/ συγγενείς διατελέσαντος ανώτατου στελέχους της Αστυνομίας, νυν Βουλευτή, λειτουργών του Υπουργείου Άμυνας και γνωστών επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με την έκθεση ανάμεσα στους εφέδρους που παρουσιάζονται στο μηχανογραφικό σύστημα του ΓΕΕΦ με την ένδειξη «εξωτερικό μόνιμος κάτοικος», εντοπίσθηκε και δημοφιλής ποδοσφαιριστής κυπριακής ομάδας.

Mπορείτε να διαβάσετε την έκθεση εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X