ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελεύθερος εντός της ημέρας ο γιατρός Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης

Καθώς και άλλα δύο πρόσωπα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί εντός της ημέρας ο γιατρός Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης καθώς και άλλα δύο πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν μετά την διαμαρτυρία της Κυριακής (18/7) και τα έκτροπα σε ΔΙΑ και Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, θα κατηγορηθούν γραπτώς και θα αφεθούν ελεύθεροι, ενώ θα παρουσιαστούν αργότερα ενώπιον δικαστηρίου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι παράνομη συνάθροιση, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμέληματος και παράβαση του περί λοιμοκαθαρσης νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι στη διαδήλωση ο δρ Σωτηριάδης κρατούσε τηλεβόα και απευθυνόταν στον κόσμο, ενώ διερευνάται αν είναι από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας. Μεταξύ άλλων ο γιατρός χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης ενώ σημείωσε ότι «δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον έλεγχο της επιδημίας».

Σε έντονο ύφος μάλιστα είπε: «Ακόμα και τα μικρά παιδιά, καταλαβαίνουν ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον ανήθικο, έμμεσο εκβιασμό για να υποχρεώσει τους πολίτες να κάνουν ένα εμβόλιο είτε το θέλουν είτε όχι».

Ο δρ Σωτηριάδης, υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος της COVID19 είναι ελάχιστα μεγαλύτερος απ’ αυτόν της γρίπης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και Διδακτορικό στην Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Υγεία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Μάλιστα, από το 2005 μέχρι το 2018 εργάστηκε στην Κύπρο ως Ιατρός Εργασίας - Eπιδημιολόγος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση