ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εμπλέκουν την Κύπρο στην υπόθεση του Αμερικανού πάστορα

Η Μιλλιγιέτ σημειώνει ότι ένας στενός συνεργάτης του πάστορα Άντριου Μπράνσον, δραστηριοποιείται στα Κατεχόμενα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σημερινό δημοσίευμα του τουρκικού τύπου εμπλέκει την Κύπρο στην υπόθεση του φυλακισμένου Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, που έχει φέρει αντιμέτωπη την Τουρκία και τις ΗΠΑ με μια μεγάλη κρίση.

Η Μιλλιγιέτ μεταδίδει την πληροφορία ότι ένας στενός συνεργάτης του Αμερικανού πάστορα δραστηριοποιείται στην Κύπρο. Το συγκεκριμένο άτομο διατηρεί διασυνδέσεις με αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι οποίοι τον επισκέπτονται κατά τακτά διαστήματα. Το τουρκικό δημοσίευμα στηρίζεται σε κατάθεση ενός μάρτυρα, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Τι λένε οι πληροφορίες της Τουρκίας

Σύμφωνα με τον νέο μάρτυρα, ο Αμερικανός πάστορας συνεργάζεται με ένα άτομο που φέρει το όνομα Τζαν Νούρογλου. Το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται σήμερα στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να καλέσει την τουρκική νεολαία στο νησί και να διεξάγει μαύρη προπαγάνδα που στρέφεται κατά της Τουρκίας. Επίσης, Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέπτονται κατά διαστήματα το εν λόγω άτομο.

Η Μιλλιγιέτ αναφέρει ότι ο Τζαν Νούρογλου είναι ο αρχηγός της «Εκκλησίας της Αμμοχώστου». Πρόκειται για το ίδιο άτομο που την περίοδο 2001-2013 ανέλαβε καθήκοντα θρησκευτικού λειτουργού στην Προτεσταντική Εκκλησία του Ντιγιάρμπακιρ. Το πραγματικό όνομα αυτού του ατόμου είναι Jeremiah Ian Mattix, ο οποίος έχει κυκλοφορήσει δυο βιβλία στην Τουρκία με κεντρικό άξονα τον προσηλυτισμό στον προτεσταντισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση