ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εμπρησμός Δικαστηρίου: Αγόρασε τη σκάλα ο 28χρονος - Τον δείχνει κάμερα

Οι μαρτυρίες που «καίνε» τον 28χρονο

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 28 ετών από τη Συρία, προχώρησαν την Τετάρτη (28/7) μέλη της Αστυνομίας στη Λεμεσό, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού κτηρίου, που διαπράχθηκε την περασμένη Τετάρτη 21 Ιουλίου, στη Λεμεσό. Πρόκειται για τη φωτιά που τέθηκε κακόβουλα σε αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου της πόλης, όπου χρησιμοποιείτο για φύλαξη τεκμηρίων από υποθέσεις. Θυμίζουμε ότι η φωτιά κατέστρεψε τεκμήρια τεσσάρων υποθέσεων, με τις δύο εξ αυτών να είναι σοβαρότατες και να αφορούν υποθέσεις ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία που «δείχνει» τον 28χρονο ύποπτο και άμεσα του φόρεσε χειροπέδες. Ο 28χρονος οδηγήθηκε την Πέμπτη (29/7) το πρωί ενώπιον Δικαστηρίου όπου εξασφαλίστηκε διάταγμα 8ημερης προσωποκράτησής του.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 28χρονος καταγράφεται στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του χώρου την επίμαχη στιγμή του εμπρησμού, μαζί με άλλο πρόσωπο, ενώ άλλη μαρτυρία τον «δίνει» ότι ήταν στο σημείο εκείνη την ώρα. Θυμίζουμε ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες η Αστυνομία είχε εντοπίσει τις κινήσεις των δραστών που είχαν καταγραφεί σε κλειστά κυκλώματα.

Επίσης, ο 28χρονος φέρεται να ήταν το πρόσωπο που αγόρασε την μεταλλική σκάλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να ανέβουν από την εξωτερική πλευρά του κτηρίου, στην αίθουσα που έβαλαν φωτιά. Μάλιστα, μετά τον εμπρησμό, οι δράστες άφησαν την εν λόγω σκάλα στο σημείο και τράπηκαν σε φυγή, με την Αστυνομία να διενεργεί εξετάσεις σε αυτή.

Η Αστυνομία καταζητεί ακόμη ένα πρόσωπο σχετικά με τον εμπρησμό στο Δικαστήριο.Πρόκειται για τον SHRAF OLWAN, 37 χρόνων από την Παλαιστίνη. Η Αστυνομία έδωσε τις προηγούμενες ημέρες τα στοιχεία και τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ύποπτος αναζητείτο από την Αστυνομία και για άλλη υπόθεση. Συγκεκριμένα, τον έψαχναν και σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου που επίσης διαπράχθηκε στη Λεμεσό, μεταξύ της Παρασκευής, 23 Ιουλίου και Κυριακής, 25 Ιουλίου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο πρόσωπα ηλικίας 35 και 22 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση