ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:10
 

Ένα θετικό αποτέλεσμα σε 178 τεστ κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Συνολικά τα κρούσματα φτάνουν τα 95

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ένα μόνο ήταν το θετικό αποτέλεσμα στα 178 διαγνωστικά τεστ που έγιναν σήμερα ανακοίνωσε ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί, με τα συνολικά κρούσματα να φτάνουν τα 95.

Όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ο κ. Πιλλί, το νέο κρούσμα είναι από επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα από το εξωτερικό. Μέχρι σήμερα στα κατεχόμενα έχουν κάνει συνολικά 3424 διαγνωστικούς ελέγχους. Πρόσθεσε ότι 48 άτομα συνεχίζουν την θεραπεία, 44 συνολικά πήραν εξιτήριο (οι 29 ήταν οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες) ενώ την ζωή τους έχουν χάσει από τον κορωνοϊό 3 άτομα. Στην εντατική βρίσκεται ένα άτομο.

Ο κ. Πιλλί έδωσε σήμερα ηλικιακά στοιχεία για τους ασθενείς και το φύλο. Όπως είπε, πρόκειται για 36 γυναίκες και 28 γυναίκες, 3 άτομα είναι 0-9 χρόνων, 7 άτομα 10-19 ετών, 7 άτομα 20-29 χρόνων, 8 άτομα 30-39 ετών, 8 άτομα 40-49 ετών, 16 άτομα 50-59 ετών, 7 άτομα 60-69 χρόνων, 6 άτομα 70-79 ετών και 2 άτομα μεταξύ 80-89 ετών. Ο «υπουργός υγείας» σημείωσε ότι 64 είναι τα κρούσματα από τα κατεχόμενα, οι περισσότερες περιπτώσεις είναι μεταξύ 50 και 59 ετών. Ο μικρότερος ηλικιακά ασθενείς είναι 7 ετών και ο μεγαλύτερος 82, πρόσθεσε. Ο Αλί Πιλλί αναφέρθηκε και ευχαρίστησε όλα τα οργανωμένα σύνολα και επαγγελματικές ομάδες ή μεμονωμένα άτομα, προσέφεραν οικονομική βοήθεια για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού και εφοδίων.

Ο κ Πιλλί ευχαρίστησε όλους τους γιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό λέγοντας ότι αυτοί είναι οι στρατιώτες αυτού του πολέμου και θα συνεχίσουν όλοι μαζί την προσπάθεια για να κερδηθεί αυτός ο πόλεμος. «Όπως είπα και προηγουμένως, να το πω άλλη μια φορά: μείνει στο σπίτι, απομονώστε τον εαυτό σας, μην βγείτε έξω και αν χρειαστεί να βγείτε φορέστε μάσκα, κρατήστε την κοινωνική απόσταση». Ο κ. Πιλλί είπε ότι σχεδιάζουν την κατασκευή ενός νοσοκομείο πανδημίας με 100 δωμάτια που θα μπορεί να φιλοξενήσει 200 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X