ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εννέα εκατομμύρια ευρώ σε αντιπλημμυρικά έργα θα δαπανήσει ο Δήμος Λάρνακας

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος τις τελευταίες είκοσι ημέρες τα συνεργεία του Δήμου ασχολούνται μέρες με εργασίες σχετικές με τις πλημμύρες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο μεγάλος όγκος νερού της χθεσινής νεροποντής έφερε τον Δήμο της Λάρνακας, για άλλη μια φορά αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας, ο Δήμος λαμβάνει ήδη εδώ και δέκα μέρες, αντιπλημμυρικές ενέργειες.

Τα συνεργεία του Δήμου, της Επαρχιακής Διοίκησης καθώς και του Αποχετευτικού, ανέφερε ο κ. Βύρας, ασχολούνται τις τελευταίες είκοσι μέρες με εργασίες σχετικές με τις πλημμύρες, όπως καθαριότητα οδικών φρεατίων και οχετών. Επιπλέον, καθαρίζεται το κανάλι στην περιοχή των Καμάρων, εκεί που εμφανίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα»

Ωστόσο, σημείωσε ο ίδιος, να εκμηδενίσουμε τις επιπτώσεις των σφοδρών βροχοπτώσεων δεν είναι εφικτό, ούτε στη Λάρνακα ούτε και πουθενά.

«Το γεγονός ότι ο όγκος νερού ήταν πάρα πολύ μεγάλος σε συνδυασμό με τα φύλλα και τα σκουπίδια που μεταφέρονται πάντα με τις πρώτες βροχές που συσσωρεύονται το καλοκαίρι, είχε ως αποτέλεσμα να φράξουν οι σχάρες»

Στόχος του Δήμου, ανέφερε ο κ. Βύρας, είναι να μπορούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη να αποτρέψουν τις ζημίες, ακόμα και σε τόσο μεγάλο όγκο νερού.

«Εδώ και περίπου οκτώ μήνες έχουν ξεκινήσει δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία αναμένεται να στοιχίσουν εννέα εκατομμύρια ευρώ, στην περιοχή εκεί ακριβώς που σημειώθηκαν χθες οι μεγάλες ζημίες. Τα δύο αυτά μεγάλα έργα είναι στο στάδιο της κατασκευής. Το ένα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο και τον άλλο τον Μάιο. Παράλληλα προγραμματίζονται αρκετά συνοδευτικά έργα, κάποιοι αγωγοί και ενισχύσεις των σχαρών σε κάποιους συγκεκριμένους δρόμους, έτσι ώστε να είμαστε πραγματικά οχυρωμένοι».

Στην περιοχή των Καμαρών, όπου παρουσιάζονται συχνά προβλήματα, ο καθαρισμός των καναλιών τα ανοίγματα νέων διόδων, εργασίες που έγιναν πέρσυ, φαίνεται πως έφεραν καλά αποτελέσματα, ωστόσο τα μέτρα αυτά ήταν προσωρινά.

Κάλεσε δε το Υπουργείο Εσωτερικών να επιταχύνει τις μελέτες που ετοιμάζει, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Η μελέτη αυτή, ανέφερε, θα αντιμετωπίσει το θέμα στη ρίζα του.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης, έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει μια μελέτη η οποία εστιάζεται σε συγκεκριμένα μέτρα που θα λύσουν το πρόβλημα οριστικά. Δυστυχώς όμως, εδώ και τέσσερα χρόνια η μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί. Εμείς ως Δήμος, είπε, πιέζουμε να ολοκληρωθεί αυτή η μελέτη το συντομότερο δυνατό και να έρθει το Κράτος να επενδύσει και να θωρακίσει την πόλη και επαρχία της Λάρνακας, απέναντι σε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση