
24news.com.cy
Ένοχο έκρινε τον Αρχιλοχία Καταδρομών, το Στρατιωτικό Δικαστήριο Λευκωσίας, για τον θάνατο του Παναγιώτη Γιαννιού, δεκανέα συμβασιούχου οπλίτη (ΣΥΟΠ). Η υπόθεση αφορούσε πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης που έλαβε χώρα το 2022. Με την απόφασή του το Δικαστήριο κρίνει ένοχο τον Αρχιλοχία ο οποίος ήταν αυτός που ως υπεύθυνος για τις ρίψεις έδωσε την άδεια στον Παναγιώτη να πέσει στη θάλασσα.
Ο 27χρονος καταδρομέας - ΣΥΟΠ, Παναγιώτης Γιαννιού, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης της Εθνικής Φρουράς στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022.
Θυμίζουμε ότι το κατώφλι του ΤΑΕ Πάφου, πέρασαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην προγραμματισμένη άσκηση δίδοντας κατάθεση. Συγκεκριμένα καταθέσεις έδωσαν όλοι οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, οι οποίοι είναι οι πιλότοι και οι στρατιώτες.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής ο θάνατος του Παναγιώτη Γιαννιού, προήλθε από βαρύτατη κάκωση κεντρικού νευρικού συστήματος, συνεπεία κατάγματος σπονδυλικής στήλης λόγω πτώσης από ύψος ενώ οι προκαταρκτικές έρευνες, έδειξαν πως ο 27χρονος καταδρομέας δεν έπεσε από το προβλεπόμενο ύψος, το οποίο προνοεί η συγκεκριμένη άσκηση.
Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα προγραμματισμένου διαφημιστικού σποτ που είχε την έγκριση του Υπουργείου Άμυνας και σκοπό είχε την προώθηση του κοινωνικού έργου των καταδρομικών δυνάμεων.