ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έντεκα υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών σε δέκα ημέρες

H ανακοίνωση της Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων στο διάστημα από 28 Απριλίου, μέχρι σήμερα, έντεκα οδηγοί οχημάτων, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό ναρκοτέστ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.
 
Τρεις από τους έντεκα οδηγούς που εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό ναρκοτέστ, διαπιστώθηκε επιπρόσθετα ότι οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης. Ένας από τους τρεις οδηγούς, μοτοσικλετιστής ηλικίας 32 ετών, υποβλήθηκε σε αλκοτέστ με ένδειξη 26μg% αντί μέχρι 9μg% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για οδηγούς μοτοσικλέτας.
 
Άλλοι δύο οδηγοί, ηλικίας 25 και 27 ετών, υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ με ενδείξεις 93μg% και 55μg% αντίστοιχα, αντί μέχρι 22μg% που είναι το επιτρεπόμενο όριο, οδηγούσαν επίσης αυτοκίνητο χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης, όπως επίσης διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου που υποβλήθηκαν.
 
Χωρίς πιστοποιητικό ασφάλισης εντοπίστηκαν να διακινούνται και άλλοι πέντε από τους έντεκα οδηγούς που εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών. Από αυτούς ο ένας, ηλικίας 18 ετών, οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς να συνοδεύεται από αδειούχο οδηγό, ενώ δεύτερος οδηγός, ηλικίας 36 ετών, οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης, αφού η μαθητική άδειά του είχε λήξει. Τρίτος οδηγός, ηλικίας 51 ετών, οδηγούσε μοτοσικλέτα, παρά το ότι με δικαστική απόφαση, τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την εκδίκαση προηγούμενης υπόθεσης οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, του είχε στερηθεί η άδεια οδήγησης, για περίοδο εννέα μηνών, μέχρι και τον ερχόμενο Νοέμβριο.
 
Από τις έντεκα υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών που προέκυψαν το τελευταίο δεκαήμερο, οι πέντε προέκυψαν στην επαρχία Πάφου, οι τέσσερις στην επαρχία Λεμεσού και μία στην επαρχία Λάρνακας και μία στην επαρχία Αμμοχώστου.
 
Η Αστυνομία Κύπρου, «δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, και διαρκή ενημέρωση, επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση του προβλήματος, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, την καλλιέργεια οδικής συνείδησης και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στο οδικό δίκτυο», αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση