ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έντονες αντιδράσεις από τις φωτογραφίες με τις κινητές κάμερες

Δημιουργείται μεγάλο ζήτημα με πολλές διαστάσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μεγάλο ζήτημα με πολλές διαστάσεις δημιουργείται σε σχέση με τους χειριστές των κινητών καμερών της εταιρείας φωτοεπισήμανσης. Από τη μια διαπιστώνονται σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, όπως στάθμευση σε στάσεις λεωφορείων, πεζοδρόμια, πίσω από δέντρα ή θάμνους, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών από τις φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Από την άλλη το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις εναντίον των χειριστών καμερών, με την Αστυνομία να λαμβάνει μέτρα και για τις δύο περιπτώσεις.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ της «Κ», ο αρχιλοχίας του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Τάσος Ασιήκκης, δήλωσε πως οι Αρχές λαμβάνουν υπόψη τις φωτογραφίες πολιτών που αναρτώνται στο διαδίκτυο με σκοπό να καταγγελθούν οι πρακτικές ορισμένων χειριστών καμερών και γι’ αυτόν τον λόγο βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση για το θέμα. Σημείωσε ότι δόθηκαν οδηγίες και στους βαθμοφόρους αστυνομικούς που ελέγχουν τα μέλη της Αστυνομίας εάν εφαρμόζουν σωστά τις οδηγίες ελέγχου, να επιτηρούν επίσης και τους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας φωτοεπισήμανσης.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα:

  • Αύξηση των ελέγχων των βαν με τις κινητές κάμερες από τα αστυνομικά περίπολα, ελέγχοντας ότι σταθμεύουν σε σημεία που συμφωνούν με τις αστυνομικές οδηγίες.
  • Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις να επαναξιολογήσουν τα σημεία που θεωρούν κατάλληλα στο οδικό δίκτυο για διεξαγωγή των ελέγχων από τις κινητές συσκευές και να υποβάλουν στο Αρχηγείο Αστυνομίας σχετικό κατάλογο, ώστε να αποφασιστεί ποια άλλα σημεία μπορούν να συμπεριληφθούν, με βασικό κριτήριο να μην έχουν ούτε τεχνικά ούτε φυσικά εμπόδια.

Σε ερώτηση, εάν ένας αστυνομικός λειτουργός μπορεί να προβεί σε καταγγελία οδηγού βαν με κινητή κάμερα, ο κ. Ασιήκκης απάντησε καταφατικά, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι «είναι τραγελαφικό να εκδίδεις εξώδικο σε κάποιον, ο οποίος θα έπρεπε να είναι υπόδειγμα».

Σε σχέση με το σοβαρό θέμα που αφορά τα περιστατικά βίας εναντίον των χειριστών καμερών, η Αστυνομία λαμβάνει επαυξημένα μέτρα προστασίας τους. Ένα από αυτά είναι να μην τους επιτρέπεται να σταθμεύουν για έλεγχο σε απομονωμένες περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Κάμερες η νέα μάστιγα κατά του πολίτη με την, εκδικητική, έγκριση των δήθεν Αντιπροσώπων του Λαού.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση