ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έντονοι άνεμοι και βροχόπτωση στον αυτοκινητόδρομο

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας παρατηρούνται έντονοι ισχυροί άνεμοι και βροχόπτωση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου.

Αναλυτικά 

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, κοντά στην περιοχή Χα Ποτάμι, παρατηρούνται ισχυροί άνεμοι, βροχόπτωση, ενώ έχουν προκληθεί και αποκοπές συρμάτων.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας

Σε συστάσεις προς το κοινό για ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών από ισχυρούς ανέμους προβαίνει η Πολιτική Άμυνα με στόχο την πρόληψη και την ορθή προετοιμασία για ελαχιστοποίηση των κινδύνων και αρνητικών συνεπειών από ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Πολιτική Άμυνα συστήνει όπως οι πολίτες είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται ισχυροί άνεμοι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να αποφεύγουν κλειστούς χώρους και να κλείνουν πόρτες και παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας τους.

Συστήνει επίσης την απομάκρυνση από εξωτερικούς χώρους αντικειμένων τα οποία δεν είναι εφικτό να στερεωθούν (π.χ. γλάστρες, τραπεζάκια, καρέκλες, διακοσμητικά είδη κ.α.) και την αποφυγή κάθε είδους εργασίας/ενέργειας η οποία δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά.

Στις συστάσεις περιλαμβάνονται και η αποφυγή σπορ σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, η διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, πινακίδες ή μπαλκόνια.

Τέλος, συστήνεται όπως οι εργοδότες λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων οι οποίοι εκτελούν εργασίες σε εξωτερικούς χώρους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση