ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο γιατρός με τα «μαϊμού» safepass

Η ενημέρωση από τον Γενικό Εισαγγελέα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πράσινο φως άναψε η Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση του καρδιολόγου που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ασθενείς του, με δύο από αυτούς μάλιστα να χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό

Σύμφωνα με ανάρτησή του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη, «δώσαμε οδηγίες στην Αστυνομία για καταχώρηση υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, εναντίον γιατρού που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού», προσθέτοντας, «η καταχώρηση έγινε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο για σκοπούς παραπομπής στο Κακουργιοδικείο. Η υπόθεση ορίστηκε 14/12».

Θυμίζουμε επίσης ότι, ασθενείς του εν λόγω γιατρού που δηλώθηκαν ως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, είχαν υποβληθεί σε τεστ αντισωμάτων με αρκετούς από αυτούς να διαπιστώνεται ότι δεν είχαν.

Ο γιατρός ηλικίας 53 ετών, συνελήφθη στις 6 Αυγούστου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υπό διερεύνηση υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις, που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του περί του Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου και συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά.

Οι δύο ασθενείς του γιατρού από τη Λάρνακα που απεβίωσαν ήταν ηλικίας 41 και 43 ετών. Οι δύο εμφανίζονταν ως εμβολιασμένοι στο σύστημα, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν.

Πώς το ανακάλυψαν:

O πατέρας του 41χρονου που είχε καταλήξει πρώτος στη ΜΕΘ, λίγες ημέρες μετά που νόσησε από COVID - 19, κατήγγειλε ότι ο γιος του εκμυστηρεύθηκε σε νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς όπου νοσηλευόταν, ότι παρά το ότι κατείχε πιστοποιητικό εμβολιασμού, αυτός δεν είχε λάβει το εμβόλιο. Πάντως, από όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο Λάρνακας, ο 41χρονος προτού διασωληνωθεί, φαίνεται να είχε μετανιώσει τόσο την πράξη του όσο και το γεγονός ότι δεν έλαβε στην πραγματικότητα το εμβόλιο.

Η Αστυνομία, προχώρησε άμεσα σε λήψη καταθέσεων. Νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου κατέθεσε ότι πριν την διασωλήνωση του ο 41χρονος αφού ρωτήθηκε κατά πόσο είναι εμβολιασμένος είπε: «Μακάρι να ήμουν».

Άλλος νοσηλευτής που ρώτησε τον 41χρονο κατά την εισαγωγή του στην ΜΕΘ, στις 2 Αυγούστου, αν είχε εμβολιαστεί, αυτός σε άσχημη κατάσταση του είπε ότι δεν έλαβε το εμβόλιο και ανέφερε ότι αν όλα πάνε καλά «θα εμβολιαστεί με πέντε εμβόλια όταν βγει από το νοσοκομείο».

Από τότε άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου και οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνες για όλους τους ασθενείς του γιατρού, ενώ αργότερα κατέληξε στη ΜΕΘ και ο δεύτερος άνδρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση