ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

Εορτασμοί των Θεοφανίων σε ολόκληρη την Κύπρο

Μιλώντας μετά την τελετή καθαγιασμού των νερών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε το 2018 να είναι χρόνος ειρήνης και δημιουργίας.

Newsroom K

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνια σε όλους τους ιερούς ναούς του νησιού αλλά και σε κατεχόμενες εκκλησίες.

Ο επίσημος εορτασμός έγινε κοντά στη ναυτική βάση Ζυγίου, όπου της θείας λειτουργίας προέστη ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στην παρουσία του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και των αρχών.

Ακολούθησε, ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου.

Μιλώντας μετά την τελετή καθαγιασμού των νερών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε το 2018 να είναι χρόνος ειρήνης και δημιουργίας. «Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε, μέσα σε κλίμα συναίνεσης και δημιουργικότητας, να πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να ακολουθήσουν καλύτερες μέρες για όλους», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Εξ άλλου, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου δήλωσε ότι για να έρθουν καλύτερες μέρες εξαρτάται όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από τον λαό. «Όλοι πρέπει να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση με ομόνοια, αγάπη και αδελφοσύνη, και τότε ο Θεός θα μας ευλογήσει ώστε να έχουμε καλή λύση του Κυπριακού, αλλά και όλα τα αγαθά του», είπε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Τα Θεοφάνια γιορτάστηκαν επίσης στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανίων έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού, στην εντός των τειχών τουρκοκυπριακή συνοικία της Αμμοχώστου. Ακολούθησε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων στην παραλία "Γλώσσα", όπου παραδοσιακά γινόταν η τελετή και πριν από την εισβολή.

Πολλοί πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργία των Θεοφανίων στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα. Ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων έγινε στον κόλπο του Αγίου Θύρσου στην κοντινή Γιαλούσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X