ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:49
 

Επ’ αόριστον απεργία οδηγών ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Πέμπτη

Oι σύνδεσμοι κάνουν λόγο για «εχθρική στάση και πολιτική που τηρούν και διαμορφώνουν συστηματικά»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται από αύριο Πέμπτη, 29 Μαρτίου, στις 08:00 το πρωί, οι οδηγοί αστικών ταξί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, με πιθανό αποκλεισμό του χώρου, έπειτα από απόφαση των συνδέσμων τους «'Αγιος Χριστόφορος» και «Φοινικούδες».

Σε ανακοίνωση, οι σύνδεσμοι κάνουν λόγο για «εχθρική στάση και πολιτική που τηρούν και διαμορφώνουν συστηματικά» εναντίον των επαγγελματιών αυτοκινητιστών το συμβούλιο της Αρχής Αδειών και η διεύθυνση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, λαμβάνοντας, όπως αναφέρουν, «αυθαίρετες αποφάσεις», οι οποίες δεν συνάδουν με την προσπάθεια όλων των επαγγελματικών συνδέσμων για πάταξη της διαφθοράς, αλλά αντιθέτως «υποθάλπουν τη διαφθορά».

«Με τις αποφάσεις τους κατατάσσουν όχι μόνο τους επαγγελματίες αλλά και όλους τους Κύπριους / νόμιμους πολίτες της Δημοκρατίας σε πολίτες τρίτης κατηγορίας», αναφέρουν οι σύνδεσμοι, και καλούν την πολιτεία να τοποθετηθεί δημόσια αναφορικά με τα αιτήματά τους.

Αλλαγές σε χώρους στάθμευσης και δρομολόγια shuttle buses

Η παραχώρηση νέων αδειών σε λεωφορεία (shuttle buses), που θα κάνουν τη διαδρομή αεροδρομίου Λάρνακας προς Αγία Νάπα και Πρωταρά, και οι αλλαγές στους χώρους στάθμευσης των ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας είναι οι λόγοι της αυριανής απεργίας των επαγγελματιών οδηγών στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος των οδηγών ταξί του αεροδρομίου Λάρνακας 'Ομηρος Φανή «αύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου θα κατέλθουμε από τις οκτώ το πρωί σε επ’ αόριστον απεργία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για θέματα για τα οποία λαμβάνονται αποφάσεις από τα αρμόδια τμήματα και μας επηρεάζουν άμεσα».

Πρόσθεσε ότι «ένα από τα θέματα της απεργίας είναι οι αλλαγές που προωθούνται στους χώρους στάθμευσης των ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Τα αρμόδια Υπουργεία προχωρούν στις συγκεκριμένες αλλαγές, χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη μας και χωρίς να υπολογίζουν τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, που είμαστε οι πλέον επηρεαζόμενοι από το μέτρο», ανέφερε.

'Ενα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί, αφορά τις «νέες άδειες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Συγκοινωνιών σε shuttle buses τα οποία θα κάνουν τη διαδρομή αεροδρομίου Λάρνακας προς Αγία Νάπα και Πρωταρά. Οι άδειες δόθηκαν χωρίς οποιαδήποτε κριτήρια, με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα λεωφορεία να εργάζονται μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο και να μην λειτουργούν το χειμώνα», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Φανή, «το συγκεκριμένο μέτρο θα αποδυναμώσει εντελώς τους οδηγούς ταξί του αεροδρομίου Λάρνακας, αφού με την τοποθέτηση των shuttle buses, η εργασία μας που είναι κυρίως το καλοκαίρι, θα συρρικνωθεί πολύ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το επάγγελμά μας και η ίδια η επιβίωσή μας. Παρά το γεγονός ότι έχουμε διαμαρτυρηθεί έντονα προς τα αρμόδια Υπουργεία για τα shuttle buses εντούτοις κανένας δεν μας λαμβάνει υπόψη», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φανή είπε ότι «οι οδηγοί ταξί είναι απελπισμένοι και δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της επ’ αόριστον απεργίας να κλείσουν και δρόμοι πρόσβασης στο αεροδρόμιο Λάρνακας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X