ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Διοικήσεως: Ικανοποίηση για υιοθέτηση τοποθέτησης της από την πολιτεία

Για την αναφορά του Μητροπολίτη Μόρφου και την ανακοίνωση της αναφέρετε η κ. Μαρία Στυλιανού Λοττίδη

Newsroom K

Για την τοποθέτηση της σχετικά με τις αναφορές του Μητροπολίτη Μόρφου σχετικά με την ομοφυλοφιλία και την γυναίκα, αναφέρθηκε το πρωί η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη.

Σε δηλώσεις της το πρωί στο «Πρωινό Δρομολόγιο, ερωτηθείσα για το τι μπορεί να γίνει γύρω από την  αναίρεση των δηλώσεων του Μητροπολίτη και πως μπορεί να εξελιχθεί η διαδικασία, ξεκαθάρισε πως «οποιαδήποτε τοποθέτηση της Επιτρόπου Διοικήσεως δεν έχει δεσμευτικό περιεχόμενο. Καλώ την πολιτεία, μεταξύ των οποίων και την Εκτελεστική Εξουσία, να λάβει κάποια μέτρα προς την σωστή κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την άρση αυτών των δηλώσεων. Δεν μπορώ παρά να χαιρετήσω την δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ο οποίος καλεί των Μητροπολίτη να άρει τις οποιεσδήποτε δηλώσεις του».

Για το εάν θα παρέμβει η Νομική Υπηρεσία στο θέμα, η Επίτροπος ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να πάρει θέση για τις ενέργειες και τις όποιες αποφάσεις της. «Ο Σύμβουλος του Προέδρου, ο κ. Γαβριηλίδης αλλά και η Πρόεδρος της Accept προσφεύγουν στον Γενικό Εισαγγελέα με συγκεκριμένες καταγγελίες για την λήψη μέτρων. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που αφορά την Επίτροπο Διοικήσεως. Όφειλα να τοποθετηθώ με αυτά όλα που έχω ακούσει ως προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεωρώ ότι είναι ένας λόγος ρατσιστικός, από την στιγμή που υπάρχει το στοιχείο της υποτίμησης για μια κατηγορία ανθρώπων είτε, σε σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων είτε, οι συγκεκριμένες επιλογές αυτών των ανθρώπων. Πέραν από την κοινότητα ΛΟΑΤΙ θίγονται ζητήματα όπως η μητρότητα και η γυναίκα».

Ερωτηθείσα εάν είναι ρητορική μίσους οι τοποθετήσεις του Μητροπολίτη, η κ. Στυλιανού Λοττίδη σημείωσε πως «αυτό έχει κάποια μετρήσιμα κριτήρια. Στην Κύπρο έχουμε εναρμονίσει κάποιες νομοθεσίες, ώστε να ανταποκρίνεται στις ρητορικές μίσους είτε αυτές αναφέρονται σε ομάδες προσώπων λόγω οποιοδήποτε χαρακτηριστικών τους όπως φυλετικές διακρίσεις, είτε γιατί αναφέρονται σε ομάδα προσώπων λόγω των σεξουαλικών της χαρακτηριστικών. Το στοιχείο της ρητορικής μίσους είναι ότι αυτός που το διαπράττει ή ξέρει τις απόψεις του, συνάμα εκ προθέσεως δημόσια υποκινεί τους άλλους σε μίσος και άσκηση βίας».

«Είναι ζήτημα παιδείας, καλλιέργειας ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε για να αντικρούσουμε αυτή την αναπαραγωγή αυτών των στερεότυπων»

«Πρέπει να αλλάξουν τα ζητήματα από την βάση. Είναι ζήτημα παιδείας, καλλιέργειας ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε για να αντικρούσουμε αυτή την αναπαραγωγή αυτών των στερεότυπων και των προκαταλήψεων της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων. Το Γραφείο της Επιτρόπου στηρίζει διαχρονικά την κατάρριψη αυτών των στερεοτυπότητων, προσπαθεί στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας αποδοχής και σεβασμού στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα συνεχίσει» σημειώνει.

Για το εάν θα πρέπει να γίνει οποιαδήποτε κίνηση προς την Εκκλησία, η Επίτροπος επισήμανε ότι «ήδη ο Αρχιεπίσκοπος έχει διαφοροποιήσει την θέση του όπως και ο Μητροπολίτης Κυρηνείας. Φαίνεται ότι ήταν προσωπικές απόψεις του Μητροπολίτη Μόρφου. Πρέπει όμως να είμαστε πολύ σαφείς και να έχουμε αντίληψη σε ποιο κοινό απευθυνόμαστε. Οι ειδήσεις γίνονται αποδεχτές από μεγάλη μάζα κοινού το οποίο μπορεί να μην καταλάβει ή να τον διαστρεβλώσει και τελικά ο λόγος αυτός να ‘’τραυματίσει’’».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X