ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επαναφορά αιτήματος για άνοιγμα σημείου διέλευσης στο Πυρόι

Επιστολή του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυροϊου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το αίτημα για άνοιγμα του σημείου διέλευσης Λευκωσίας – Πυροϊου – Λάρνακας επαναφέρει ο Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Πυροϊου, Κωνσταντίνος Αδάμου, με επιστολή του Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Αδάμου αναφέρει πως στην επιστολή πως «ενόψει προβλεπόμενων πιθανών αποφάσεων για ενδεχόμενο επανάνοιγμα σημείων διέλευσης από και προς τα κατεχόμενα εδάφη μας, εμείς, το Κοινοτικό Συμβούλιο Πυροΐου ζητούμε επείγουσα συνάντηση μαζί σας, με σκοπό να σας υποβάλουμε και διά ζώσης τα νέα επιχειρήματα που έχουν προκύψει λόγω της παρούσης πανδημίας, για ικανοποίηση του ως άνω διαχρονικού μας αιτήματος».

Προσθέτει πως «κύριος άξονας των προκυψάντων νέων επιχειρημάτων, είναι το γεγονός ότι όλα τα σημεία διέλευσης που αναφέρονται στον κατάλογο των σημείων διέλευσης στο Παράρτημα του άρθρου 2-4 του Ενοποιημένου Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, Καν. 866/2004 του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004, όπως αυτός δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ στις 31.08.2015, είναι όλα κλειστά. Είτε, για μερικά εξ αυτών, χάρη σε σχετική επείγουσα και ορθή απόφαση των επίσημων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας για σκοπούς διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, είτε, για τα υπόλοιπα, εξ αιτίας αποφάσεων πολιτικής φύσεως, που λήφθηκαν παράνομα από τις παράνομες κατοχικές ‘αρχές’, με σκοπό την επιβολή δήθεν κρατικής υπόστασης στη θεώρηση του κατοχικού καθεστώτος ως κράτος από τη διεθνή κοινότητα».

Σημειώνει πως σύμφωνα με τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, παρέχεται δυνατότητα στην Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρεί σε διαφοροποίηση/τροποποίηση της πολιτικής της σχετικά με τις συνθήκες διέλευσης μέσω της Πράσινης Γραμμής.

«Για τους πιο πάνω λόγους, και προς άρση της διαχρονικής ταλαιπωρίας των χιλιάδων επηρεαζόμενων πολιτών για μετάβαση στην περιοχή Λευκωσίας και επιστροφής τους, και για διάφορους άλλους λόγους που προτιθέμεθα να σας παραθέσουμε διά ζώσης, ζητούμε όπως, ενόψει σταδιακού, εν πάση περιπτώσει επανοίγματος σημείων διέλευσης από και προς τα κατεχόμενα εδάφη μας, η Κυπριακή Δημοκρατία καταστήσει σαφές στην Επιτροπή της ΕΕ ότι στον ως άνω κατάλογο των σημείων διέλευσης του άρθρου 2-4 του Ενοποιημένου Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, θα προστεθεί και το σημείο ελεύθερης διέλευσης Λευκωσία-Πυρόϊ-Λάρνακα. Γνωρίζουμε δε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας μελετά κάποια τροποποίηση», αναφέρει ο κ. Αδάμου.

Ζητά επίσης όπως γίνει γνωστόν προς πάσα κατεύθυνση ότι «οποιοσδήποτε προγραμματισμός επανανοίγματος σημείων διέλευσης, που διακαώς επιθυμούν οι Τ/Κ, θα τεθεί προς υλοποίηση μόνο εάν αυτός ο προγραμματισμός περιλαμβάνει ικανοποίηση και του δικού μας ως άνω νόμιμου και λογικού αιτήματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ