ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επαναλειτούργησε σήμερα κανονικά για τους λουόμενους η παραλία Μακένζι

Η χθεσινή βλάβη που προκλήθηκε σε βαλβίδα του αγωγού λυμάτων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας αποκαταστάθηκε.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επαναλειτούργησε κανονικά σήμερα για τους λουόμενους η παραλία Μακένζι, η οποία έκλεισε χθες το πρωί λόγω βλάβης που προκλήθηκε σε αγωγό λυμάτων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ). Ωστόσο από το πρωί ένα μικρό μέρος της παραλίας και πιο συγκεκριμένα στο τέλος της, που γειτνιάζει με το αεροδρόμιο Λάρνακας, παρέμεινε κλειστό και αποκλείστηκε για τους λουόμενους εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αναλύσεων.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «η χθεσινή βλάβη που προκλήθηκε σε βαλβίδα του αγωγού λυμάτων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας αποκαταστάθηκε. Από τη βλάβη προκλήθηκε μικρής έκτασης απώλεια λυμάτων στην περιοχή Μακένζυ στα σύνορα μεταξύ παραλίας και αεροδρομίου Λάρνακας».

Προστίθεται ότι «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για απολύμανση και καθαρισμό της περιοχής, ενώ σήμερα η παραλία έχει ανοίξει κανονικά για τους λουόμενους. Παράλληλα, συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα κρεβατάκια και τον εξοπλισμό παραλίας για την ασφάλεια του κοινού, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον εντοπισμό της βλάβης συνεργεία του ΣΑΛ και της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας μετέβησαν στη περιοχή, η βλάβη εντοπίστηκε έγκαιρα και τέθηκε σε λειτουργία δεύτερος εφεδρικός αγωγός λυμάτων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε.

Το προσωπικό παραλίας του Δήμου Λάρνακας με τη βοήθεια των ναυαγοσωστών εκκένωσαν την παραλία από τον κόσμο και απομάκρυναν σε βορειότερο τμήμα της περιοχής τους λουόμενους για αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος. Μέλη της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας έλαβαν χθες δείγματα νερού από τρία σημεία της θάλασσας προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι της ποιότητας και καταλληλότητας του νερού, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός της ημέρας. Εν τω μεταξύ σήμερα μέλη των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας μετέβησαν στην περιοχή και προχώρησαν σε νέες δειγματοληψίες νερού οι οποίες επίσης θα σταλούν για τις απαραίτητες αναλύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X