ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επαναλειτουργούν οι κατασκηνωτικοί χώροι

Όλες οι λεπτομέρειες

ΚΥΠΕ

Επαναλειτουργούν από αύριο, 19 Ιουνίου, οι κατασκηνωτικοί χώροι του Τμήματος Δασών στα Πλατάνια και στον Σταυρό της Ψώκας στη βάση των νέων αναθεωρημένων κατευθυντήριων οδηγιών για αποφυγή της διασποράς και την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δασών.

Ωστόσο, ο κατασκηνωτικός χώρος Καμπί του Καλογήρου θα παραμείνει κλειστός λόγω έργων ανακατασκευής του.

Όπως σημειώνεται, ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη είναι η συνεργασία των κατασκηνωτών με το προσωπικό του Τμήματος Δασών.

Σύμφωνα με τα μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του COVID-19 για τους κατασκηνωτικούς χώρους, όπου διαμένουν μικρές ανεξάρτητες ομάδες ατόμων (οικογένειες, φίλοι κ.α), χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους εξοπλισμό, οι κατασκηνωτές, θα πρέπει με υπευθυνότητα, να ακολουθούν όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και αποστασιοποίησης.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αντίσκηνων/τροχοσπίτων που ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες είναι τα 4 μέτρα.

Οι κατασκηνωτές πρέπει να αποφεύγουν τον συνωστισμό και συγχρωτισμό και να έχουν προσωπικά ο καθένας είδη υγιεινής, τα οποία να είναι αυστηρώς για ατομική χρήση (σαπούνια, πετσέτες κ.λπ.).

Θα πρέπει να γίνεται χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου για όλα τα πρόσωπα 12 ετών και άνω, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας.

Η λειτουργία χώρων εστίασης στο χώρο, (όπου υπάρχουν), διέπεται από το πρωτόκολλο «Πρωτόκολλο για την επανεκκίνηση εστίασης COVID-19» το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα https ://www.pio.gov.cy/coronavirus/categories/info

Η λειτουργία κολυμβητικών δεξαμενών στο χώρο, (όπου υπάρχουν), διέπεται από το πρωτόκολλο «Μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του COVID-19 για τους υπεύθυνους Κολυμβητηρίων / Δημόσιων Κολυμβητικών Δεξαμενών» το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://www.pio.gov.cy/coronavirus/categories/info

Η χρήση αποδυτηρίων και εσωτερικών ντους διέπεται από τις «Οδηγίες και μέτρα προφύλαξης από τον νέο Κορωνοϊό (SARSCOV-2) για τη χρήση σάουνας ή steambath εντός των αποδυτηρίων» https ://www.pio.gov.cy/coronavirus/categories/info

Υγιεινή Προσωπικού

Σε ό,τι αφορά την υγιεινή του προσωπικού, το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός προσωπικού σε σταθερές ομάδες για αποφυγή συνωστισμού και διευκόλυνση ιχνηλάτησης, ενώ επαναλαμβάνει τις βασικές οδηγίες και συστάσεις προσωπικών προφυλάξεων και τονίζει ότι άτομα με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού "να μην προσέρχονται στην εργασία τους μέχρι το πέρας των συμπτωμάτων".

Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές του χώρου θα διατηρούν αρχείο όπου θα κρατούνται στοιχεία με τα ονόματα όλου του προσωπικού και τις ημέρες που βρίσκονταν σε εργασία.

Επίσης θα κρατούνται ανάλογα στοιχεία για κάθε άτομο που δυνατό να εκτέλεσε άλλη εργασία στο χώρο ως εξωτερικός συνεργάτης (π.χ. συντηρητές, μηχανικοί,κτλ.)

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό και απολύμανση τονίζεται ότι πρέπει να τηρούνται οι απαιτήσεις που αναφέρονται στο έγγραφο με τίτλο Καθαρισμός και απολύμανση Νο2, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://www.pio.gov.cy/coronavirus/press/pc.pdf

Δίνονται οδηγίες και για τις τουαλέτες, καθαριότητα, με τι πρέπει να είναι εξοπλισμένες κ.λπ., συστήνεται, εξάλλου χρήση κάδων απορριμμάτων με ποδομοχλό, δίνονται οδηγίες για τον εξαερισμό κ.ά.

Τέλος, σημειώνεται ότι σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος ενημερώνεται άμεσα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου λοιμωδών Νοσημάτων στο τηλέφωνο με αριθμό 22771923 (emailcontacttracing2@moh.gov.cy) για καθοδήγηση όσον αφορά τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τρίτη, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές ...
ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ