ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επεισόδια στο ΤΑΕΠ Λεμεσού: Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι γιατροί

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) καταδικάζει το περιστατικό

ΚΥΠΕ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) καταδικάζει την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης εις βάρος Ιατρού εν ώρα καθήκοντος στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ "ως ένδειξη διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 11:00 π.μ. θα διεξαχθεί διωρη στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί "κάθε αρμόδιο όπως επιτέλους αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στα ΤΑΕΠ αλλά και στα Δημόσια Νοσηλευτήρια γενικότερα".

Φώναζαν και επιτέθηκαν σε αστυνομικό και γιατρό

Στο πλαίσιο διερεύνησης των πιο πάνω αδικημάτων, η Αστυνομία προχώρησε μετά τα μεσάνυχτα στη σύλληψη τριών προσώπων.

Πρόκειται για άντρες ηλικίας 25, 26, 32, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, μέλος της Αστυνομίας που βρισκόταν καθήκον στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετέβη στον χώρο πρώτων βοηθειών, για να επιληφθεί συγκεκριμένου επεισοδίου.

Στον χώρο βρισκόταν αριθμός προσώπων, τα οποία φώναζαν, με αποτέλεσμα το μέλος της Αστυνομίας να τους προσεγγίσει και να τους καλέσει να σταματήσουν και να απομακρυνθούν, πράγμα το οποίο έπραξαν.

Κατά την αποχώρησή τους, κάποια από τα εν λόγω πρόσωπα, εισήλθαν σε όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο στην είσοδο του χώρου των πρώτων βοηθειών, με έναν εξ’ αυτών, να εξυβρίζει τόσο το μέλος της Αστυνομίας, όσο και επί καθήκοντι ιατρό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Το μέλος της Αστυνομίας, προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον συλληφθέντα που βρισκόταν εντός οχήματος, με αποτέλεσμα την ίδια ώρα ο οδηγός του αυτοκινήτου, να εκκινήσει το όχημα και να αναπτύξει ταχύτητα, διανύοντας μια απόσταση 90 περίπου μέτρων (πριν τελικά ακινητοποιηθεί) με ανοικτή πόρτα και με το μέλος της Αστυνομίας, να βρίσκεται εντός του οχήματος.

Ένας εκ των προσώπων μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε το μέλος της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Στη σκηνή κλήθηκαν επίσης άλλα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία προέβησαν στη σύλληψη ακόμη δύο προσώπων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση