ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:46
 

Επί ποδός η Αστυνομία για κροτίδες και πυροτεχνήματα ενόψει Πάσχα

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον εντοπισμό και τη σύλληψη προσώπων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία βρίσκεται ήδη επί ποδός για πρόληψη και πάταξη του φαινομένου της χρήσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και επικίνδυνων εκρηκτικών αντικειμένων κατά τις γιορτές του Πάσχα.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον εντοπισμό και τη σύλληψη προσώπων, τα οποία παράνομα εισάγουν, κατέχουν, πωλούν, κατασκευάζουν ή χρησιμοποιούν κροτίδες ή οτιδήποτε άλλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κροτίδων.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι διαφωτιστικές/ενημερωτικές διαλέξεις που γίνονται σε συνεργασία με τους τοπικούς, εκκλησιαστικούς και άλλους φορείς, σε σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), στρατόπεδα, Κέντρα Νεότητας και γενικά σε χώρους, όπου συχνάζει η νεολαία, με σκοπό την ενημέρωση και διαφώτιση των νέων όσον αφορά τις θλιβερές συνέπειες που προκαλούνται από την κατασκευή και χρήση κροτίδων.

Προσεγγίζονται επίσης οι ιδιοκτήτες περιπτέρων και άτομα που διατηρούν υποστατικά πώλησης κυνηγετικών ειδών και άλλων εύφλεκτων και ευαίσθητων υλικών ή οποιονδήποτε άλλων ουσιών ή αντικειμένων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κροτίδων και τους επισημαίνεται η ποινική ευθύνη που φέρουν, με το να πωλούν τέτοια είδη σε άτομα κάτω των 18 ετών.

"Ως Αστυνομία απευθύνουμε έκκληση για άλλη μια φορά στους νεαρούς, να αποφύγουν την κατασκευή και χρήση κροτίδων και να μείνουν μακριά τους γιατί υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα. Δυστυχώς, έχουμε πολλά παραδείγματα από το παρελθόν, όπου νεαροί, ιδιαίτερα ανήλικοι, υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, ακρωτηριασμούς, ακόμη και έχασαν τη ζωή τους από τη χρήση κροτίδων και πυροτεχνημάτων", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Το βράδυ της Αναστάσεως μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται καθήκον έξω από τους Ιερούς Ναούς, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας έχουν οριστεί αστυνομικοί, οι οποίοι θα βρίσκονται καθήκον κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας, έξω από κάθε ναό σε περιοχές όπου κατά τα προηγούμενα χρόνια, παρατηρήθηκε ήδη αυξημένη χρήση κροτίδων και πυροτεχνημάτων.

Η εκστρατεία θα συνεχιστεί μέχρι και την ημέρα του Πάσχα (28 Απριλίου, 2019).

Η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει για άλλη μια φορά χρήσιμες συμβουλές και μέτρα για προστασία της περιουσίας των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Αποσύρθηκε από την ψηφοφορία η συμφωνία Τζόνσον

«Αν θέλουν να φύγουν, ας πάνε συτο καλό, θέλουν να μείνουν ας μείνουν σαν καλά παιδιά. Εμάς να μας αφήσουν ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:36

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X