ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επί ποδός οκτώ συνεργεία του Δήμου Λευκωσίας

Η εξαιρετικά έντονη και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση που συνοδευόταν από χαλάζι προκάλεσε προβλήματα και ζημιές σε αρκετά σημεία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οκτώ συνεργεία του Δήμου Λευκωσίας καθαρίζουν από το πρωί φύλλα που έφραξαν σχάρες, μετακινούν κλώνους δένδρων που κόπηκαν και καθαρίζουν δρόμους από πέτρες, λάσπες και άλλα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν από τις μεγάλες ποσότητες νερού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορους κύριους και συνοικιακούς δρόμους μετά την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε όλη τη Λευκωσία ενώ δίδεται έμφαση στις περιοχές που αντιμετώπισαν περισσότερα προβλήματα.

Η εξαιρετικά έντονη και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση που συνοδευόταν από χαλάζι προκάλεσε προβλήματα και ζημιές σε αρκετά σημεία της Λευκωσίας, σε διάφορους Δήμους της πόλης, και στον αυτοκινητόδρομο. Σε αρκετούς δρόμους συσσωρεύτηκε τεράστιος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα οι οχετοί να μην μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα, παρόλο που σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη βροχόπτωση εκεί όπου υπήρχαν οχετοί λειτούργησαν και παρατηρήθηκε ομαλή απορροή του νερού, αναφέρεται.Σύμφωνα με τον Δήμο, οι προβληματικές περιοχές χωρίζονται σε δυο ομάδες. Αυτές οπού την ευθύνη φέρει το κράτος και αυτές που είναι υπό την ευθύνη του Δήμου. Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία παρατηρήθηκαν προβλήματα στη Λεωφόρο Λάρνακος, Ιλαρίωνος, Σαλαμίνος και στην οδό Λευκάδος στην περιοχή ΣΟΠΑΖ που επηρεάζεται από το ποταμό Κατέβα. Ο Δήμος εκφράζει για μια ακόμα φορά την έντονη δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην αναβάθμιση του κεντρικού αγωγού Λευκωσίας και την αναβάθμιση του δικτύου αγωγών όμβριων υδάτων στις λεωφόρους και περιοχές αυτές. Αν αυτά τα έργα είχαν υλοποιηθεί, όπως κατ’ επανάληψη ζητούσε ο Δήμος, οι ζημιές θα ήταν πολύ λιγότερες, αναφέρει.

Σε περιοχές που βρίσκονται υπό την ευθύνη του Δήμου κύριο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην περιοχή των πεζοδρόμων εντός των τειχών. Το πρόβλημα είναι γνωστό και θα λυθεί μόνον εάν αναβαθμιστεί το δίκτυο των αγωγών όμβριων. Ο Δήμος έχει από καιρό ετοιμάσει μελέτες και σχέδια, τα οποία προχώρησαν σε προκήρυξη και κατακύρωση του έργου, το οποίο ακυρώθηκε μετά από σοβαρές ενστάσεις από καταστηματάρχες της περιοχής και οι οποίοι εξέφραζαν ανησυχίες για επηρεασμό των επιχειρήσεων τους από τα κατασκευαστικά έργα, επισημαίνεται.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως τα προβλήματα θα ήταν πολύ σοβαρότερα εάν ο Δήμος Λευκωσίας δεν είχε ήδη αναβαθμίσει σε συνεργασία με τα Δημόσια Έργα το γεφύρι του ποταμού Κατέβα, δεν είχε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια αντιπλημμυρικά έργα αξίας πέραν των 25 εκατομμυρίων ευρώ σε γειτονιές της πόλης και δεν προχωρούσε στην αναβάθμιση και εξωραϊσμό μεγάλου αριθμού δρόμων στην εντός των τειχών πόλη.Τα συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν στον καθαρισμό της πόλης και τις επόμενες μέρες μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση