ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:51
 

Επιβεβαίωση «Κ» - Πήρε εξάμηνη παράταση ο Αρχηγός Αστυνομίας

Η παρουσία του Κύπρου Μιχαηλίδη κρίθηκε πετυχημένη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Newsroom K

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας την εξουσία και τα προνόμια που του παρέχει το Σύνταγμα αποφάσισε την παράταση της υπηρεσίας του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Δημοσίευμα της «Κ» στις 03/01 ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αποφασίσει να παρατείνει την θητεία του κυρίου Μιχαηλίδη κατά 6 μήνες αφού η μέχρι στιγμής παρουσία του στην ηγεσία του σώματος κρίνεται πετυχημένη ενώ υπάρχουν και ανοιχτά θέματα που πρέπει να χειριστεί.

Θυμίζουμε ότι ο κύριος Μιχαηλίδης ανέλαβε καθήκοντα τον Μάιο του 2019 και είχε διαδεχθεί τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου στον απόηχο των γεγονότων στην υπόθεση του Νίκου Μεταξά.

Δήλωση Αρχηγού Αστυνομία 

Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παρατείνει τη θητεία μου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα και επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του ιδίου και της πολιτείας γενικότερα για το έργο που επιτελείται.

Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για το γεγονός αυτό, γιατί, έχω αναλάβει τη συγκεκριμένη αποστολή σε μια δύσκολη περίοδο για την Αστυνομία με αυξημένες ευθύνες, υποχρεώσεις, πολλές προσδοκίες, αλλά και δικαιολογημένες απαιτήσεις από την κοινωνία.

Μαζί με την υπόλοιπη Ηγεσία, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, έχω θέσει ως προτεραιότητα, την αποκατάσταση του κύρους της Αστυνομίας. Λάβαμε μέτρα για ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας, αντιμετώπιση ελλείψεων και αδυναμιών και για ενίσχυση του καθημερινού έργου των μελών μας, ιδίως όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Παράλληλα, συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια για εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας και τη σταθερή βελτίωση στην προσφορά των υπηρεσιών μας.

Αναγνωρίσαμε λάθη, ελλείμματα και αδυναμίες και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Στον χρόνο που έχει μεσολαβήσει, ενήργησα με κριτήριο την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση, έχοντας ζητήσει από όλα τα μέλη μας να δείξουν απόλυτη προσήλωση στα καθήκοντά τους και να έχουν στο μυαλό τους, ότι η Αστυνομία κάθε στιγμή, κρίνεται και πρέπει να αποδεικνύει ότι προχωρά και βελτιώνεται μέσα από το επίπονο έργο μας. Στόχος όλων, είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη, μέσα σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου.

Επαναλαμβάνω ταυτόχρονα ότι στηρίζω αμέριστα το έργο που επιτελούν τα μέλη μας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται ευσυνείδητα και με επαγγελματισμό.

Ταυτόχρονα αναγνωρίζω ότι χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, όπως συνεχές και αδιάκοπο είναι το έργο μας για μια ασφαλέστερη κοινωνία, την καταπολέμηση του εγκλήματος και προστασία των πολιτών. Συνεχίζω λοιπόν, με την ίδια αποφασιστικότητα και σε πνεύμα ομαδικότητας και συλλογικότητας με τη λοιπή Ηγεσία του Σώματος.
Ευχαριστώ και πάλι τον εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει προς το πρόσωπό που, που βέβαια αντανακλά στην Αστυνομία ως σύνολο.

Επαναβεβαιώνω τη θέληση μας να εργαστούμε σκληρά ούτως ώστε να δώσουμε στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας, της σιγουριάς, της εμπιστοσύνης και της δικαιοσύνης.

Βιογραφικό

Ο Κύπρος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Πάφο το 1957. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας τον Απρίλιο του 1977 ως Ειδικός Αστυφύλακας, ενώ στις 14/5/1978 προσλήφθηκε ως Αστυφύλακας.

Αφού ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Αστυνομική Σχολή, αρχικά υπηρέτησε σε διάφορα Τμήματα, Κλάδους και Υπηρεσίες της Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων, στο Γραφείο Ασφαλείας του Αρχηγείου Αστυνομίας, τη Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης (Μ.Μ.Α.Δ), τη Μονάδα Προεδρικής Φρουράς, καθώς και την Εισαγγελία Λευκωσίας ως απλός Αστυφύλακας.
Στη συνέχεια, υπηρέτησε επί σειρά ετών, στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Επαρχίας Λευκωσίας.

Το 1990, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το διετές πρόγραμμα εκμάθησης της Τουρκικής γλώσσας στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, υπηρετώντας στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών. Κατέχει επίσης πιστοποιητικό πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής Γλώσσας.
Προήχθη στο βαθμό του Λοχία το 1990 και για μεγάλο χρονικό διάστημα, (1993-1999) εργάστηκε ως εκπαιδευτής στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, έχοντας την ευθύνη της ετοιμασίας και διδασκαλίας ειδικευμένων μαθημάτων που προσφέρονται στα μέλη της Αστυνομίας.

Από το Δεκέμβρη του 1999, υπηρέτησε με το βαθμό του Υπαστυνόμου, στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου Αστυνομίας, αναλαμβάνοντας ανακριτικά καθήκοντα και διερευνώντας σοβαρότατα εγκλήματα ανά το παγκύπριο.

Το 2003 διετέλεσε Υπεύθυνος του Κλάδου Εισαγγελίας της Επαρχίας Λευκωσίας φέροντας πλέον το βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου στον οποίο προήχθη τον ίδιο χρόνο.

Έχοντας την εμπειρία στην εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων και αφού παρακολούθησε σωρεία σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό τοποθετήθηκε το ίδιο έτος, στο σημαντικότατο πόστο του Υπεύθυνου του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Επαρχίας Λευκωσίας.

Το 2005, αφού προήχθη στο βαθμό του Αστυνόμου Β΄ διορίστηκε Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής (Επιχειρήσεων) της Επαρχίας Λευκωσίας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τον Ιούνιο του 2007. Τον Οκτώβριο του 2006 προήχθη σε Αστυνόμο Α΄ και στις 23.1.2009 σε Ανώτερο Αστυνόμο.

Από τις αρχές Ιουλίου του 2007 μέχρι τις 23/6/2014 (για περίοδο επτά χρόνων), υπηρέτησε ως Αστυνομικός Διευθυντής της Επαρχίας Λευκωσίας, έχοντας το συντονισμό και την εποπτεία του μεγαλύτερου αριθμού Αστυνομικών Σταθμών Υπαίθρου και Πόλεως, Κλάδων και Τμημάτων, διοικώντας το πολυπληθέστερο και μεγαλύτερο Τμήμα της Αστυνομίας.

Τον Ιούνιο του 2011 απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών “Police Management” από το Middlesex University of London, με τη μέθοδο Work Base Learning Studies.

Στις 23/6/2014 τοποθετήθηκε ως Αστυνομικός Διευθυντής Επαρχίας Λεμεσού μέχρι την ημερομηνία προαγωγής του στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού την 1/3/2016. Από την ίδια ημερομηνία ορίστηκε Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης.

Στις 16/5/2017 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Υπαρχηγός Αστυνομίας και από τις 7/5/2019 διορίζεται ως Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρου.

Διετέλεσε για αρκετά χρόνια Ταμίας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Κύπρου (Α.Ε.Α.Κ.) της οποίας είναι Επίτιμος Πρόεδρος, καθώς και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ανωτέρων Αξιωματικών Κύπρου (Σ.Α.Α.Κ.).

Εκπροσώπησε την Κυπριακή Αστυνομία σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Είναι νυμφευμένος με την Μαρία Μιχαηλίδη και έχουν δύο γιούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«Οσοι περισσοτεροι τουριστες έρθουν τοσο το χειρότερο για μας Ο κίνδυνος από τον κορωνοιό πολλαπλασιάζεται ...»
Haris  |  22:16

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:13

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:12

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X