ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:38
 

Επίθεση Λ. Λουκαΐδη κατά δικαστή που τον καταδίκασε

Απάντηση του γνωστού νομικού σε απόφαση που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας

Newsroom K

Σφοδρή επίθεση κατά της Δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, Μαρίας Λοΐζου εξαπέλυσε ο Λουκής Λουκαΐδης. Ο γνωστός νομικός με αφορμή ποινή φυλάκισης με αναστολή που του υπέβαλε η κ. Λοΐζου, αντέδρασε με σκληρές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς κατά της ιδίας. Σε επιστολή με παραλήπτρια τη δικαστή, ο κ. Λουκαΐδης χαρακτηρίζει την απόφασή της, σε συγκεκριμένη ιδιωτική ποινική δίωξη «ένδειξη της κατάπτωσης του επιπέδου σας, ως Δικαστή».

Ο δικηγόρος ανοιχτά αμφισβητεί τη νομική επάρκεια της κ. Λοΐζου την οποία ουσιαστικά καλεί να αποσυρθεί από το επάγγελμα εάν έχει το γνώθι σαυτόν. Επίσης, ο κ. Λουκαΐδης κάνει γνωστό πως θα ενημερώσει τόσο το Ανώτατο Δικαστήριο ως Εφετείο όσο και το Ανώτατο Δικαστήριο ως Δικαστικό Συμβούλιο.

Η απόφαση

Η επίθεση κατά της κ. Λοΐζίδου είχε ως αφορμή ποινή που επέβαλε και αφορούσε παρέμβαση σε διαδικασία ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης. Η ποινή τεσσάρων μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον Λουκή Λουκαΐδη επειδή το Δικαστήριο μετά από ακροαματική διαδικασία πείσθηκε πως ο γνωστός νομικός είχε στείλει επιστολή προς το Πρωτοκολλητείο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας με την οποία έκανε γνωστό πως είχε ανασταλεί ποινική δίωξη εναντίον κατηγορουμένων σε άλλη ποινική υπόθεση.

Ωστόσο με βάση τα ευρήματα του Δικαστηρίου, τα όσα αναφέρθηκαν στην επιστολή κρίθηκαν πως δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, μιας και στην προηγούμενη ποινική, που επικαλέσθηκε ο κ. Λουκαΐδης η μόνη ποινική δίωξη που είχε ανασταλεί αφορούσε μόνο τον ίδιο. Στο πνεύμα αυτό η δικαστής του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Η επίθεση

Ουσιαστικά ο κ. Λουκαΐδης, στην επιστολή του υποστηρίζει πως η αναστολή δίωξης, στην πρώτη ποινική ήταν απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα και διερωτάται γιατί το Δικαστήριο δεν αποδέχθηκε την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα. Επίσης, ο κ. Λουκαΐδης εκφράζει απορία για τα περί παραπλάνησης του Πρωτοκολλητείου υποστηρίζοντας πως αυτά που απέστειλε στο Πρωτοκολλητείο ήταν αυτά που του έστειλε ο Γενικός Εισαγγελέας. Στο καταληκτικό σημείο της επιστολής του ο κ. Λουκαΐδης εκφράζει λύπη χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την απόφαση «ανόητη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

«1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ»
george  |  09:39

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X