ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:28
 

Επίτροπος Εθελοντισμού: Καταλυτικός ο ρόλος των ΜΚΟ στο νέο περιβάλλον του ΓεΣΥ

«Η δραστηριοποίηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο τόπο μας έχει μια διαχρονική και ιδιαίτερη αξία στην αντιμετώπιση προβλημάτων»

Newsroom K

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στο τομέα της υγείας έχουν καταλυτικό ρόλο στο νέο περιβάλλον του ΓεΣΥ, η εφαρμογή του οποίου είναι ένα στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη.

Σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, στο «Σπίτι του Εθελοντή» στην Κοκκινοτριμιθιά, ο κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι «η δραστηριοποίηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο τόπο μας έχει μια διαχρονική και ιδιαίτερη αξία στην αντιμετώπιση προβλημάτων αλλά και στη στήριξη του κράτους σε προγράμματα αλλά και στο τομέα της διαφώτισης και ενημέρωσης των πολιτών».

Στα θέματα της Υγείας, πρόσθεσε,» δραστηριοποιείται ένας μεγάλος αριθμός των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ενεργών πολιτών. Η δράση τους αυτή, βοήθησε στο να αντιμετωπιστούν προκαταλήψεις, να ενισχύσουμε την ενημέρωση αλλά και να λειτουργήσουν προγράμματα για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας».

Αναφερόμενος στο Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου, ο Επίτροπος είπε ότι «η προσφορά του συνδέσμου μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, στηρίζει ουσιαστικά τα άτομα με μυοπάθειες και της οικογένειες τους, συμβάλλοντας στην αποδοχή της μυοπάθειας στην ευρύτερη κοινωνία».

Ο Σύνδεσμος, είπε, «συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου όπου συνυπάρχουν η έρευνα και οι υπηρεσίες, δημιουργώντας ένα άριστο ερευνητικό και ιατρικό κέντρο, καθώς και η διοργάνωση κάθε χρόνο του Κυπριακού TELETHON, που αποτελεί ένα ετήσιο διεθνή φιλανθρωπικό θεσμό».

«Η Πολιτεία αναγνωρίζει των ρόλο και το έργο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, σε κρίσιμη εποχή για την αναβάθμιση του τομέα της υγείας, στο νέο περιβάλλον του ΓεΣΥ, στο οποίο οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στο τομέα της υγείας, έχουν καταλυτικό ρόλο», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Από τους αμπάλατους λαϊκιστές της βουλής άρχισαν τα δεινά όταν αρνήθηκαν την φορολογία 15% επί των καταθέσεων ...»
Αρμαγεδών  |  19:30

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«κ. Κούμα Αν τα καταφέρετε και με το σύστημα του ΓΕΣΥ, αυτό θα είναι το τρίτο λογισμικό σύστημα που ...»
Έλενα Νεοκλέους  |  10:28

Κάλεσμα Ακιντζί για άτυπη διάσκεψη

«O κύριος His Master`s Voice έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μας δουλεύει! Ακιντζί εφέντημ, τζύλα το ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Η Μόσχα καταδικάζει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας

«Kύριε Ντόμπρο Κελαήδη, αυτός είναι ο Άντρος Κυπριανού!!! »
ΑΚΑ  |  09:35

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X