ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιχείρηση επιστροφής 38 παράτυπων μεταναστών

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Συνολικά 7,5 χιλιάδες παράνομα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία, υπήκοοι τρίτων χωρών, επιστράφηκαν το 2022, στις χώρες καταγωγής τους, ενώ στις 24 Ιανουαρίου επιστράφηκαν 38 ακόμα άτομα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «η Αστυνομία Κύπρου σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και υπό τον συντονισμό του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) διοργάνωσαν κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής Υπηκόων Τρίτων Χωρών που διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου, 2023, αεροσκάφος, το οποίο ναυλώθηκε από τον Frontex προερχόμενο από την Αθήνα πραγματοποίησε ενδιάμεσο σταθμό στη Λάρνακα, όπου επιβιβάστηκαν 38 παρανόμως διαμένοντες μετανάστες. Το συντονισμό της επιχείρησης είχε η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, μέλη της οποίας, με τη συνδρομή άλλων τμημάτων της Αστυνομίας και μέλη του Μονίμου Σώματος του Frontex, συνόδευσαν τους μετανάστες στις χώρες καταγωγής τους».

Προστίθεται ότι «με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειες της στη μεγιστοποίηση του αριθμού επιστροφών και από την αρχή του χρόνου έχουν ήδη απελαθεί 107 άτομα, ενώ άλλα 360 άτομα που διέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία έχουν επιστραφεί εθελούσια».

Σημειώνεται ότι, το 2022 επιστράφηκαν στις χώρες καταγωγής τους, 7,500 παρανόμως διαμένοντες Υπήκοοι Τρίτων Χωρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση