ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γονείς ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών για το λεωφορείο

Προβαίνουν σε παρεμβάσεις προς τις εταιρείες και την αρμόδια αρχή όπου εντοπίσουν προβλήματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη διεξαγωγή έρευνας και την απόδοση ευθυνών για το ακατάλληλο σχολικό λεωφορείο στην Πάφο, ζητά, με σημερινή της ανακοίνωση, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

«Για μία ακόμη φορά, παρακολουθούμε με ανησυχία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την ακαταλληλότητα των σχολικών λεωφορείων και τα προβλήματα με τις σχολικές διαδρομές. Ως Οργανωμένοι Γονείς προβαίνουμε σε παρεμβάσεις προς τις Εταιρείες και την Αρμόδια Αρχή όποτε εντοπίσουμε προβλήματα, είτε στην φυσική/μηχανική κατάσταση των λεωφορείων είτε τις σχολικές διαδρομές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Συνομοσπονδία σημειώνει ότι «οι φωτογραφίες με συγκεκριμένο λεωφορείο στην Πάφο μας παραπέμπουν δεκαετίες πίσω και παράλληλα μας προβληματίζει πως η Αρμόδια Αρχή εκδίδει άδειες, ποια εποπτεία ασκεί και τι επιπτώσεις έχουν οι παραβάτες».

«Για το προαναφερθέν πρόβλημα», προσθέτει, «οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η Συνομοσπονδία είχε ενημέρωση από την Ομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου πριν από μήνες για την ακαταλληλότητα του εν λόγω λεωφορείου. Ακολούθησε επικοινωνία της Ομοσπονδίας Πάφου με την Εταιρεία, η οποία το απέσυρε από την κυκλοφορία. Δυστυχώς όμως», συνεχίζει, «μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων το επανάφερε. Θα θέλαμε να μάθουμε με ποια κριτήρια το λεωφορείο αυτό είχε τεθεί ξανά σε λειτουργία και χρήση από τους μαθητές αφού δεν είχε βελτιωθεί η κατάσταση του».

Η Συνομοσπονδία εκφράζει την ικανοποίησή της «γιατί με την παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών το λεωφορείο αποσύρθηκε αλλά παράλληλα καλούμε τον Υπουργό να διεξάγει ερευνά και να αποδοθούν ευθύνες».

«Έχουμε διεξάγει, μέσω των Επαρχιακών μας Ομοσπονδιών, Παγκύπρια έρευνα και έχουμε εντοπίσει σοβαρά προβλήματα με τα σχολικά λεωφορεία και τις σχολικές διαδρομές. Τα προβλήματα αυτά έχουν καταγραφεί και θα τεθούν ενώπιον του Υπουργού Μεταφορών από τον οποίο θα ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση του», αναφέρει.

Καταλήγοντας, η Συνομοσπονδία διευκρινίζει «ότι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών/μαθητριών από και προς τις σχολικές μονάδες είναι για μας αδιαπραγμάτευτη και θα κάνουμε κάθε δυνατή ενέργεια για να τη διασφαλίσουμε, ενεργώντας προληπτικά προς αποφυγή δυσάρεστων ατυχημάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάφος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν στο πεδίο της αναβάθμισης και ανάπτυξης υποδομών που εξυπηρετούν την τουριστική ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ