ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχονται ξανά βροχές - Το σκηνικό του καιρού

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

ΚΥΠΕ

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται από την Παρασκευή.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 13 εκατοστά.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος, ενώ παροδικά, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ασθενής βροχή. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ, ενώ αργότερα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αρχικά στα δυτικά, τοπικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά κυρίως συννεφιασμένος από χαμηλές νεφώσεις, ενώ αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά

Την Πέμπτη, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και κατά περιόδους κυρίως συννεφιασμένος, από χαμηλές αλλά και ψηλές νεφώσεις, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη, ασθενής βροχή. Κατά τις αυγινές και βραδινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές αλλά και εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων, ιδιαίτερα σε περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Κατά τις αυγινές και βραδινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Το Σάββατο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται παροδικά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση