ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:58
 

Έσωσε το παιδί της και «έσβησε» στην άσφαλτο

Η 38χρονη κτυπήθηκε καθώς προσπαθούσε να διασταυρώσει τη λεωφόρο Τσερίου με τον γιο της, ηλικίας 6 ½ ετών

Newsroom K

Την ώρα που δεχόταν το μοιραίο κτύπημα, κατάφερε να σώσει τον 6χρονο γιο της 38χρονη στην Λευκωσία, σε τροχαίο το οποίο εξελίχθηκε σε θανατηφόρο στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο ηλικιωμένος καταδικασθείς για την τραγωδία που σημειώθηκε στη λεωφόρο Τσερίου με θύμα την 38χρονη μητέρα, άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, θεωρώντας υπερβολική την ποινή φυλάκισης εννέα μηνών. Ωστόσο, η έφεσή του απερρίφθη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» το δυστύχημα συνέβη πριν από μερικά χρόνια, στη λεωφόρο Τσερίου στη Λευκωσία. 
Το θανατηφόρο σημειώθηκε όταν η 38χρονη επιχείρησε να διασταυρώσει τη λεωφόρο για να μεταβεί με τον γιο της, ηλικίας 6 ½ ετών, σε παιδότοπο.

Καθώς διασταύρωνε κτυπήθηκε από το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του πρωτόδικου Δικαστηρίου όπως αναφέρονται στο δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», «αφού το θύμα διένυσε περί τα 3 μέτρα εντός της λωρίδας κυκλοφορίας που κινείτο το όχημα του κατηγορούμενου, επήλθε η επαφή του σώματός της με τον μπροστινό δεξί προφυλακτήρα του οχήματος του κατηγορούμενου.

Σε ελάχιστο χρόνο πριν την πρώτη επαφή, το θύμα πρόλαβε να σπρώξει τον γιο της, ο οποίος έπεσε στη μέση του δρόμου και δεν κτυπήθηκε από το αυτοκίνητο. Ο κατηγορούμενος δεν ελάττωσε ταχύτητα πριν την επαφή του οχήματός του με το θύμα, ούτε έκανε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για να αποφύγει τη σύγκρουση».

Το Εφετείο συμφώνησε με το πρωτόδικο Δικαστήριο ότι «με βάση τα περιστατικά της υπόθεσης, η παράλειψη του κατηγορούμενου να εντοπίσει τους πεζούς στον δρόμο και να λάβει μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθεί η επαφή του θύματος με το αυτοκίνητό του αποτελούσε μίαν επικίνδυνη κατάσταση, έστω και εάν συνέβαλε και το θύμα σε αυτή την κατάσταση. Η εισήγηση της υπεράσπισης ότι, με τα δεδομένα της υπόθεσης, το δυστύχημα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η ταχύτητα με την οποία οδηγούσε ο κατηγορούμενος ήταν πολύ χαμηλή και, με δεδομένο ότι η επαφή του θύματος με το αυτοκίνητο ήταν στον μπροστινό δεξί προφυλακτήρα, δεν θα μπορούσαμε να καταλήξουμε ότι επρόκειτο για αναπόφευκτο δυστύχημα».

Πηγή: 24news

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τα τετράμηνα οδηγούν στα φροντιστήρια

«ενω πριν τα τετραμηνα οι γονεις και οι μαθητες δεν ειχαν ξανακουσει για φροντιστηρια. »
αντζελα  |  12:44

Πετρίδης: «Μαύρη τρύπα» η πράσινη γραμμή – Ενισχυμένα μέτρα στα οδοφράγματα

«Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει αμέσως δραστικά μέτρα με το λαθραίο μεταναστευτικό τότε θα είναι όλα αργά ...»
Riddick  |  11:37

Πετρίδης: «Μαύρη τρύπα» η πράσινη γραμμή – Ενισχυμένα μέτρα στα οδοφράγματα

«Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει αμέσως δραστικά μέτρα με το λαθραίο μεταναστευτικό τότε θα είναι όλα αργά ...»
Riddick  |  11:35

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X