ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς - Τους επιτέθηκαν με μολότοφ

Αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες η Αστυνομία

ΚΥΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

«Γίνονται εξετάσεις και αναζητούνται τα οποιαδήποτε τεκμήρια στην περιοχή που μπορούν να μας βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Να αναφέρουμε ότι έχουν εντοπιστεί και παραληφθεί κάποια τεκμήρια, όπως μπουκάλες με εύφλεκτες ύλες και άλλα αντικείμενα τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις» είπε σε δηλώσεις του για το επεισόδιο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κυριάκου αναφέρθηκε σε οργανωμένη επίθεση κατά της αστυνομίας, η οποία προκλήθηκε από την έντονη παρουσία της υπηρεσίας τις προηγούμενες ημέρες και στην εντατικοποίηση των ελέγχων και των συλλήψεων για πάταξη του φαινομένου των λαμπρατζιών και των κροτίδων.

«Είχαν γίνει πέραν των 30 συλλήψεων νεαρών προσώπων που είχαν συγκεντρωθεί σε αυτούς τους χώρους, είχαν γίνει πολλές προσπάθειες. Στη συγκεκριμένη περιοχή όπου ήταν συγκεντρωμένοι αυτοί οι νεαροί είναι περιοχή που ελέγχεται από τις Βρετανικές Βάσεις όμως ανταποκριθήκαμε άμεσα γιατί κινδύνευε κόσμος που προσπαθούσε εκείνη την ώρα να πάει στην εκκλησία και δέχονταν πέτρες, μολότοφ και κροτίδες από αυτά τα νεαρά πρόσωπα. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα η νεανική παραβατικότητα που θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας για το πως ελέγχουμε τα παιδιά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Λεμεσού.

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι οι αστυνομικοί που μετέβησαν στην περιοχή για να επιβάλουν τη τάξη, έπειτα από καταγγελίες πολιτών ότι νεαροί παρενοχλούσαν οδηγούς ρίχνοντας μολότοφ, κροτίδες και πέτρες, δέχθηκαν επίθεση από περίπου 100 κουκουλοφόρους.

«Αφού στάθμευσαν τα οχήματα τους, δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση από 100 περίπου νεαρά πρόσωπα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους κι έριξαν προς το μέρος των οχημάτων και των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, κροτίδες και πυροτεχνήματα ευθύβολης τροχιάς. Έγινε μερική χρήση χημικών μέσων για να διαλυθούν τα οχλαγωγούντα πρόσωπα και έγινε κατορθωτή η απομάκρυνση τους από την περιοχή, που να σημειωθεί εκείνη την ώρα υπήρχε η εκκλησία, μαζευόταν κόσμος για την Ανάσταση», ανέφερε. Όπως είπε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, τρία άλλα υπέστησαν ζημιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση